en GPS-mottagare kommer att använda GPS-navigering för att spåra alla dina global positionering

GPS är i grunden en global positioning system används för att lokalisera en GPS-mottagare, vilket kommer att få i tre-dimensionell rymd någonstans du kan vara på jorden. GPS styrs av 21 aktiva satelliter på nästan 12000 miles ovanför jorden. GPS navigationssystem är utformat för att ha flera spåra satelliter vid varje given punkt på jorden. Ground kontrollstationer och reservdelar satelliter genomföra hela global spårningssystem. GPS-navigering är förmodligen en av de mest häpnadsväckande uppfinningar för att hjälpa mänskligheten i så många olika tillämpningar. Ett exempel på GPS du kanske inte har tänkt på är paket-tracking leverans med lastbil, oceanångare styrsystem, flygbolag ända ner till vandrare till golfbil GPS. Anledningen GPS-navigering är så allmänt används är på grund av den mycket snabba och hög grad av noggrannhet, som kan användas i alla väder och helst du behöver det oavsett var du befinner dig på jorden. Med användning av överförda radiosignaler från satelliter din GPS-mottagare har förmågan att hitta din position inom 50 fot (15 m). GPS-programvara används för att ta den information och utvärdera positionen för GPS-mottagaren. Det är en mycket grundläggande princip som används från GPS-mottagare som läser signaler från flera satelliter och platser minst tre positioner på marken tar en spärr och dra en linje genom tre punkter så du vet exakt var du är globalt placerade. Det finns några begränsningar som kan hindra dina beräkningar. Först GPS-mottagaren bör ha en klar sikt mot himlen för att ta emot data. Radio mikrovågssignaler färdas i raka linjer precis samma sätt ljusvågor gör. Du kommer att hitta något fast blockerar din signal, såsom en kanjon vägg eller ens träd. Eventuella väderförhållanden som snö eller regn kommer inte att störa en satellitsignal.

Hur fungerar en GPS-enhet fungerar?

Den GPS-navigering enheten är alla baserade på exakt tidmätning. Alla satelliter som används för GPS-positionering och spårning har flera atomur ombord på sina system. Det hela börjar med satelliten sänder exakta signaler time radio att din GPS-mottagare kommer att plocka upp den. Satelliten radiosignalen levererar exakt tid till information, som ger GPS-mottagaren exakta tidpunkten när satelliten skickade signalen. Den GPS-navigering enheten ombord databas dator använder denna mätning av tid i transit, samtidigt satelliten kommer att skicka en signal transmission navigering och kommer att tala om den GPS-programvara deras exakta position. Med denna information i din GPS-mottagare kommer att beräkna avståndet från satelliten och ge dig din GPS navigationssystem plats på en sfärisk yta, som är känd som (kartreferenser). En GPS-enhet länkar då till fler satelliter och kommer att slutföra samma förfarande där tre punkter möts och visar var GPS-enheten är placerad. Genom att förvärva en signal från en fjärde satelliten kommer bara förfina din globala position.

Vad du ska titta efter och en GPS-enhet

· Signal förlust:. Raviner och grottor vid eventuella höga byggnader kommer att hindra dina avläsningar. Du kommer att kunna minimera detta om du använder ett system som kontinuerligt övervakar flera satelliter samtidigt

GPS-programvara: Kontrollera GPS-programvara och vilka eventuella begränsningar som den kan ha. Är det bra för kartläggning, är det ekonomiskt, kommer programmet varar mer än ett par år.

GPS strömförsörjning: Hur länge räcker batteriet, GPS-enheter drar mycket ström om de lämnas på kontinuerligt. Kontrollera för att se om den har en nätadapter ingång.

GPS / kartor / riktningar: titta på kartläggning kapacitet och hur den visas på din GPS-enhet. Kan du ladda upp gamla kartläggning från datorn. Kommer det att fungera om du reser utanför ditt land? Kommer detta kartsystem senaste åren som marknaden förändras snabbt.

GPS och hållbarhet: kolla att se och hur vattentät enheten. Titta också på stötsäker konstruktion för att se hur robust den är. Temperaturgränser har en stor inverkan på GPS-enheter eftersom de inte fungerar väl under extrema temperaturer.

GPS kan användas inom flera olika områden

Det finns flera olika användningsområden som du kan använda en GPS-enhet. På väg i en bil, vandring i vildmarken i vattnet eller ens i luften. Alla dessa områden kan vara sub kategoriseras till mer specifika användningsområden beroende på dina specifika GPS behov. Letar du efter en GPS spårning av fordon att inse att dessa enheter måste ha någon rimlig noggrannhet och vara tillförlitlig. De måste innehålla vägkartor beskriver områden som du vill. Minns satelliten endast används för att sända och tidpunkt för globala positioneringssystem informativa uppgifter och skicka inte aktuella området kartdata, är det upp till din GPS-enhet att beräkna. Det är bärbara GPS-enheter som du snabbt kan installera i bilen för samma användning. Du kan alltid skaffa en handhållen GPS-enhet och vara bärbar och på väg någonstans behöver du vara. En mer är den marina GPS, som använder mycket specifika GPS-program kartprogram eftersom det måste använda informationen på olika sätt är det också bör vara vattentät för att skydda sig själv.