hur man undviker skype bedragare

Precis som alla andra fria webbplattform, spammare är fast beslutna att utnyttja Skype för att främja sina egna syften och irritera dig i processen. Om en annan användare kan få tag på ditt användarnamn, kommer de vara fria att spamma dig med meddelanden och inbjuder dig att bli deras kontakt. Om du inte känner till dem, men är nyfiken nog att lägga dem, skulle detta öppna dig upp till ännu mer skräppost. Här är fyra tips för att hålla din Skype-tjänsten skräppost gratis.

Ett. Se till att du känner till människor som lägger till dig som kontakt. Gör en snabb Google på sina användarnamn för att se till att du inte känner igen dem från annat håll. Inte alla håller sig till samma användarnamn hela webben.

2. Klicka inte på länkar som inte är från människor du litar på. Om det ser misstänkt ut, fråga först – klicka inte på den. Även om din bästa vän skickar en länk, gör om det ser ut av karaktär inte klicka. Och aldrig någonsin köra en körbar fil (utsedd av. Exe) på din dator om du ifrågasätter dess källa eller syfte. Skype kommer aldrig att skicka ett snabbmeddelande berätta om programmet. Det bästa sättet att hålla sig uppdaterad är att regelbundet söka efter uppdateringar på hemsidan och via Skype-klienten under “Hjälp” i stället för att lita på meddelanden som du kan få från spammare.

Tre. Block folk som skickar oönskade meddelanden och rapportera dem till Skype laget. Om en spammare försöker kontakta dig, klicka på blocket knappen i meddelandefönstret. Om du av misstag lagt den personen i din kontaktlista kan du fortfarande blockera dem genom att högerklicka på deras namn och välja “blockera den här personen”.

Skype frågar sedan om du vill rapportera den personen som en spammare. Och om de har varit spammar dig, gör det! Du ska hjälpa Skype lista ut vem som ska spärras från tjänsten helt.

4. Ge aldrig ut ditt lösenord till någon. Du ska bara behöva ditt Skype-lösenord på två ställen, på hemsidan för att köpa krediter och hantera ditt konto och i ditt Skype-klienten för att logga in Skype kommer aldrig be om ditt lösenord i ett e-postmeddelande, på telefon, eller på ett ögonblick budskap, så att inte avslöja det i någon av de platserna. Om någon frågar dig om ditt lösenord och du ger det till dem, kan du hitta ditt eget konto som används för spam och själv betala för premium samtal och tjänster.

Om du upptäcker att du blockerar ett stort antal spammare och ta emot alltför många meddelanden som du inte gillar, har du ett par alternativ. Du kan gå osynlig, så ingen någonsin kan se att du är online och rikta dig. Detta betyder att du måste ringa alla dina vänner själv, men det ger dig trygghet på samma gång. Du kan också välja att tillåta samtal och chatt från dina vänner bara. Detta är min bästa alternativet eftersom jag kan handplocka min kontaktlista och jag vet att jag aldrig kommer att se någon spam alls, men mina vänner kan fortfarande ta reda på när jag är online och budskap mig.

Hålla ditt Skype-konto spam fri kräver en liten mängd arbete, men du kommer att vara tacksam när du sluta träffa felstavade annonser och kan vara säker på att ditt lösenord är helt skyddad.