Top 3 skäl att byta till VoIP

copyright 2006 Dave Markel

Voice over IP har blivit mycket populärt under det senaste året. Nästan alla har hört talas om Vonage och tusentals har dumpat sin gamla lng avstånd leverantör att gå med den nya internet revolutionen

Ett. Pris – Detta var den främsta anledningen till att jag bytte till Vonage. Det minskade genast min långa räkningen distans telefon i hälften. Detta är den främsta anledningen till att de flesta användare gjort växeln.

2. Convenience – Inse det, när du bara behöver oroa sig för att betala en faktura istället för två som är bara lättare. Men det är inte bara att ha en faktura att betala som gör VoIP mer bekväm. Jag gillar verkligen hur jag kan logga in på mitt konto och anpassa alla de funktioner som kommer med min röst över IP-paketet. Med min gamla långväga leverantör jag skulle behöva köpa alla 10 av de funktioner som de erbjuds trots att jag bara behöver två eller tre. Det mest praktiska aspekten av funktionerna är online röstbrevlåda. Bara logga in och hämta meddelandet och spela det på din dator.

Tre. Flexibilitet – Med Voice over IP jag aldrig byta mitt telefonnummer igen! Jag tar helt enkelt min VoIP router med mig och bom är jag tillbaka i kommunikation med mina vänner och familj. Jag behöver inte oroa dig för att berätta alla de människor jag känner att jag har ett nytt nummer.

Jag kan också få en andra linje som tillåter mig att ha ett nummer från ett annat riktnummer. Så, om jag har en vän i Vancouver som ringer mig i Toronto regelbundet jag kan få en andra linje med Vancouver riktnummer. Min vän kan nu ringa ett lokalt nummer och prata med mig utan att betala långväga avgifter (min vän inte har VoIP).

viktiga fakta

För att göra din VoIP (Voice over Internet Protocol) fungerar tillräckligt bra behöver du ha bredbandsuppkoppling. Internet bredbandsanslutningar representeras med kabel eller DSL-modem med bandbredd på 56 kbit och högre.

Den huvudsakliga idén med VoIP är röst-anslutning med datorer. Allt du behöver är rätt programvara installerad på din dator och mikrofon med ett headset eller anslutna högtalare. Glöm inte att använda sådan programvara är gratis och lätt att ladda ner.

Till skillnad från dator-till-dator-samtal som är gratis VoIP-program används också som enkel stam-line. Men även så sådana samtal är ännu billigare än telefon-till-telefon och kära.

Kom ihåg-att göra dator-till-dator-samtal ska du köra samma program på båda sidor. Men i händelse av att göra cellulär eller mark-line samtal via VoIP utan extra programvara eller utrustning behövs.

hur fungerar det

För att kunna skicka din röst över Internet, måste det omvandlas till digitala data. Digitaliseringen process kallas “sampling” och innebär “bryta” ljudet i mycket små bitar som kan kännetecknas av ett numeriskt värde. Efter denna process är avslutad, är den digitala resultatet komprimeras och delas upp i små 1500 bytes paket som kommer att skickas över Internet. Paketen innehåller inte bara rösten utan också uppgifter om deras ordning som krävs för en korrekt rekonstruktion och uppgifter om deras ursprung. När paketen har nått den destination som de kommer att rekonstrueras och de resulterande digitala data kommer att omvandlas tillbaka till analogt ljud och spelas av högtalarna.

En bredbandsanslutning krävs på grund av den stora mängd data som måste överföras över Internet i en kort tid för att undvika märkbara fördröjningar. Detta är anledningen till att systemet är mer populärt bland företag som redan använder och kan lättare råd med sådana anslutningar.