webbkonferenser som en viktig affärskommunikation tillväxtfaktorn

Online möten anses vara den perfekta lösningen för att överbrygga kommunikationen mellan en organisation som fungerar flera filialer långt ifrån varandra. I Asien och Stillahavsområdet, finns det ingen brist på företag som bedriver import och export av varor och behöver en pålitlig kommunikationslösning som kan hjälpa dem att hålla koll på verksamheten och upprätthålla en effektiv och oavkortade samspel mellan alla inblandade parter. Regionen vänder sig till de tillverkande kraven i Nordamerika, Europa och Nordafrika. Därför kan de tillverkare som verkar här ha stor nytta av en sund webbkonferenser svit som underlättar samarbete.

Även online-möten står för endast 14 procent av den totala videokonferenser industrin i Asien och Stillahavsområdet, de förväntas växa i en takt av 21 procent per år fram till 2016 och bli en sektor som är värderad till omkring 300 miljoner dollar. Detta understryker behovet av virtuella konferenser sviter i regionen och visar att företag som arbetar här förstår de affärsmässiga fördelarna med att använda dessa lösningar. Det är ett väl etablerat faktum att organisationer nu vet att de kan få ner kommunikation samt operationella kostnader, minska koldioxidutsläppen och eliminera behovet att resa för företag. Dessutom förstår de att anställda som arbetar på annan plats eller behöver resa ofta som en del av deras jobb också kan hållas inom tillämpningsområdet för den dagliga verksamheten med sådana lösningar.

En webbläsare baserad online-möte tillåter användare att vara värd för ett evenemang genom att klicka på en knapp. Alla gruppmedlemmar behöver bara ha sina personliga inloggning och lösenord för att kunna delta i fjärrkontrollen nätet händelsen. En Multipoint konferens blir så lätt när ett enkelt musklick tillåter användare att samarbeta så gott och hålla ett öga på alla operationer samtidigt. Eftersom tillförlitlighet anses vara en viktig faktor för alla kommunikations lösning så att evenemanget kan genomföras smidigt, är dessa online-möten sviter baserat på redundanta nät som drivs med höghastighetsinternet.

Funktionerna i någon online möte svit definiera dess nytta för en organisation. Filöverföring, företag snabbmeddelanden (IM) för grupp samt individuella chattar och desktop sharing är några av de vanliga funktionerna som någon avlägsen videokonferenser svit bör ha. Å andra sidan, ytterligare funktioner som PowerPoint-presentationer, white board, annotering verktyg, applikationer för mobila enheter och närvaro indikator ger dessa sviter med kanten som kan göra händelsen verkligt samarbete. Använda sådana avancerade funktioner, kan företagen öka konferenser och samarbete erfarenhet av sin personal. Organisationer kan välja mellan att delta operatör och on demand-lösningar samtidigt som utnyttjar virtuella konferenstjänster. Skalbarhet och kundanpassning är andra funktioner som gör dessa sviter är idealiska för alla företag.