GPS-spårning av fordon – en guide till de verktyg som finns

GPS – Vad står det för?

Global Positioning System – Nu är det främst används för navigering, både landbaserade och marina. Ursprungligen användes av den amerikanska militären för att lokalisera och identifiera vänner samt fiender. Systemet använder sig av militära och kommersiella satelliter för att spåra allt som rör sig och har en emitter med eller på det. Felmarginaler, för GPS, finns numera inom 100 meter, och detta kan vara minskat ner med stationer differentiella bas (DBS). Men de är svåra att använda eftersom deras sortiment är ganska begränsad.

Ett nytt alternativ till de amerikanska satelliterna blir Galileo Satellite System, utvecklas och förverkligas i Europa. Den första satelliten, som heter Glove, lanserades i slutet av 2005 från Baikonur, Ryssland.

GPS – Vad kan jag göra med det?

Här är bara ett fåtal av denna underbara del av utrustningen. Till exempel, om du går vilse, kan GPS-enheten peka dig din nuvarande position, eller, det kan göra en bris från en förfärlig uppgift som planerar en resa. Men dess huvudsakliga användningsområden är i spårning av fordon. De flesta åkerier har GPS-enheter på alla sina lastbilar. På detta sätt är det mycket lätt att ta reda på var en lastbilsförare har varit med, eller om han för närvarande är. Eftersom de första GPS-enheter installerade på lastbilar och bilar, dök specialiserade företag och webbplatser.

Låt oss titta på en två GPS-enheter och deras egenskaper.

Garmin StreetPilot 2730

Detta är en av de senaste produkterna som finns på marknaden. Dess producenten lägger fram det som en “stor nytta, även om förarna vet exakt var de är.” Några av dess funktioner inkluderar tillgång till XM NavTraffic (a datatrafik informationstjänst, baserad på låg omloppsbana satelliter, som täcker hela USA ), gör det möjligt att föreslå snabbare vägar, innan trafik-jam. Navigeringen kartan på StreetPilot 2730, grafiskt representerar varje tillbud som påverkar vägen, inklusive människan, som väg-konstruktion, eller olyckor. Väderprognoser visas också på GPS-enheten, för så många som 162 städer. StreetPilot 2730, läser också MP3-filer, och musiken kan skickas till bilens stereo genom sin stereo jack eller via en FM-sändare. Enheten är utrustad med en antenn, Garmin GXM 30, som kan placeras på taket av bilen, eller på instrumentbrädan. Den är vattentät och har en magnetisk ände, för enklare placering.

initial gd-70x

Denna “lilla” gizmo har en 7 “LCD-färgskärm, det självklara GPS navigations-system, samt en DVD-spelare, vilket gör det perfekt för familjesemestrar. Det kan precisera din position på kartan, samt uppspelning din favoritfilm eller spår. Den har en uppsättning kartor som omfattar både Kanada ant USA. Dess karta Databasen innehåller över två miljoner intressanta platser och det har ett 250MB internt minne, tillräckligt stora för att hämta kartor och intressepunkter. Ett intressant inslag är röst riktningar, vilket kommer att hjälpa dig att fokusera på vägen, en fortfarande vet var du är, och vilken typ av villkor som du står inför därute. Dessutom innehåller den en dag / natt-läge, vilket gör det lättare att läsa beroende på tidpunkten för användningen. Den införlivade CD / DVD-spelare kan hålla passagerarna underhöll också, och om du inte har en bil stereo (vem gör inte), kan du alltid lyssna på den inbyggda stereohögtalare.

Detta är bara två av de många produkter på marknaden som kan hjälpa dig med GPS-spårning av fordon.