handhållen GPS-enhet som passar dig

GPS-enheter som används för att vara i alla fall. De var universella och något skrymmande. Men eftersom behovet och efterfrågan på GPS-teknik har ökat, har det sätt GPS-enheter görs förändrats avsevärt. Vandrare, cyklister, längdåkare, och alla typer av andra personer som reser över den breda, öppna land hade ett behov av en GPS-enhet som var lätt att resa med, men ändå arbetat för att hjälpa och förhindra att gå vilse i obekant platser.

Vissa människor kan inte använda handburna GPS-enheter för sådana praktiska ändamål. Vissa människor vill bara ha dem till hands. Handheld GPS-enheter kan hjälpa i en nödsituation. Dessutom, de ser fina och göra livet mycket lättare när du reser till valfri plats. Det kan vara att du bara vill köpa din GPS för utseende, och det är ok. Oavsett din motivation är, kan du hitta en utmärkt handhållen GPS-enhet som passar dina behov.

Lägga till en GPS till din Aktuellt handhållen enhet

Beroende på vilken typ av handdator du har, kanske du kan uppgradera så GPS-teknik ingår. De gör GPS-information tillgänglig för handdatorer och även bärbara datorer. Men du kan också köpa en handdator med GPS-funktionalitet om du inte redan har ett. Detta är praktiskt eftersom din GPS-enhet nu har flera möjligheter och funktioner.

Till exempel gör GPS tillverkaren Garmin flera trevliga PDA modeller inklusive Garmin iQue M3 Pocket PC och GPS Navigator.

komma runt med handburna GPS-enheter

Ta sig runt din stad, eller landet blir lättare med en handhållen enhet. Det finns två huvudsakliga märken av handburna GPS-enheter. Den första är Garmin och den andra är Magellan. Det finns andra, mindre kända varumärken, men dessa är de två stora sådana. Dessa märken kan skilja funktionalitet (Garmin använder WAAS), funktioner och kapacitet.

Beroende på var du befinner dig, kan mottagningen från satelliterna att skicka platsen till din handhållna GPS-enhet vara bättre eller sämre. Berg, skyskrapor och träd kan alla hindra satellitsignalen från att skicka till GPS-enheten. Det är delvis därför flera satelliter som används för varje mottagare. Naturligtvis kan detta också innebära din kartbild och riktningar är inte lika exakt.

Nackdelen med handburna GPS-enheter

Om du bor i, arbetar i eller besöker områden som inte tillåter för GPS-signaler för att läsa korrekt, då du kanske inte vill slösa dina pengar på en handhållen GPS-enhet. Men de flesta områden, även den mest trafikerade eller mest bergiga medger tillträde i vissa områden, så hittar du det här är ofta det minsta av dina problem.

Ett annat potentiellt problem du kan hitta med handburna GPS-enheter är deras storlek. Om du vill använda en handdator GPS-enhet, förväntar GPS för att ta upp den största delen av utrymmet på din PDA. Du kan få handdatorer med extra utrymme t.ex. Garmin iQue M3 Bundle w/2gb minneskort i motsats till Garmin iQue M3 Bundle w/1gb minneskort.

Naturligtvis kan du bestämma att slarva på din PDA bara inte värt det. Du kan hålla din handdator med alla program du behöver. Sedan kan du köpa en separat, handhållen GPS-enhet som Magellan eXplorist 500 le eller Garmin GPSMAP 60C.

Dessa system, medan mindre än de bärbara GPS-enheter, är lättare att transportera. Däremot kan offra storlek vara ett problem. Ofta är kartor, röst-funktionalitet, och andra gemensamma funktioner i bärbara GPS-enheter anses tillägg för handburna GPS-enheter. Du kanske kan köpa den bästa handhållna GPS-enhet med alla de tillägg som redan finns, t.ex. Garmin GPSMAP 60. Men, måste du lägga till minst en sak på. Du kommer att behöva bestämma om du köper en handdator, av denna anledning, är värt det.

fördelarna med handburna GPS-enheter

Naturligtvis fördelarna överväger irritationsmomenten när du använder en handhållen GPS-enhet. Beroende på varför du behöver en GPS-mottagare kan du finna att handhållna enheter passar dig bättre än en bärbar enhet gör.

Det finns många skäl till att du ska köpa en handhållen GPS-enhet. Dessa anledningar är:

· Lätt att uppgradera på en PDA
· Kunna arbeta med många tillägg som erbjuder ytterligare alternativ när du köper den
· Lätt att transportera
· Utmärkt för situationer när du går vilse eller nödsituationer såsom uppdelade bilar (när du behöver gå för att få hjälp)
· Möjlighet att överföra bilder och kartor till och från bärbara datorer, handdatorer, och mer

Ytterst, oavsett om du väljer en handhållen GPS-enhet eller en bärbar GPS-enhet är upp till dig. Men se bara till att du väljer utifrån dina behov och du helt enkelt inte kan gå fel.