köpa gps-enheter hur man får den perfekta GPS Foto Tagger

Att åka på en lång fotografisk turné någon gång snart?

Inte gynnar möjligheten att göra ett försök att samla bilder när du kommer hem?

Tack och lov teknik kan vara väl lämpade att komma till din undsättning.

Nu är det möjligt att ha alla ofyour stillbilder indexerade av datum, tid och plats med digitala kameror och en enkel anordning som kallas GPS fotografiet tagger / logger.

Ett fotografi tagger / logger är ett verktyg som tar reda på din geografiska plats under en viss tidsperiod och sedan använder den informationen för att tilldela en geografisk plats till filmen möjliggör enkel klassificering.

Vad detta tyder på är att du ableto är skapa fotografi turer på platser som Google Earth genom att göra lite mer än att ansluta din GPS fotografi tagger i datorn samtidigt som du kopplar in kameran i och sedan låta 2 att synkronisera via ett speciellt foto redaktör.

Bilder på digitala kameror kommer med ytterligare information än bara bildinformation. De har en EXIF ??fält som står för Exchangeable bildfil schema som kan innehålla information som kamera märke och modell, slutarhastighet, ISO rating, om bilden togs som en liggande eller stående och även tid och datum när bilden togs.

Denna information kan redigeras, och det är denna fil som ändrats av GPS taggers att inkludera information om var bilden togs.

vad ska du leta efter i ett foto tagger?

Fotograferar taggers är extremelysimple, enkla enheter som inte kostar en enorm mängd pengar för att köpa och inte har alltför många saker som kommer att gå långt fel med dem.

När man överväger att köpa ett foto Tagger är det viktigt att hålla utkik efter följande saker:

batteriladdning livslängd
tidsvisning
medföljande programvaran
Chipset och satellit “slots”
Lagring (i timmar eller “loggar / instanser”)
format

Batteritiden bygger verkligen på enheten och den typ av batterier som används (vissa har ett inbyggt batteri medan vissa använder torrbatterier) men det inte förbrukar mycket laddning och bör pågå i veckor eller dagar, inte timmar.

En tid på apparaten är betydelsefullt eftersom huvudsak kamera och GPS logger synkroniserar GPS-information baserad på tid, så om tiden på GPS loggern inte är synkroniserad med tiden på kameran så får du bilder med fel GPS-koordinater.

Chipset och slots satellit är avgörande eftersom de kommer att öka nyttan av GPS-logger. Du letar efter en enhet med kapacitet att spåra mellan sex och 12 satelliter och något som har ett chipset som är likvärdig med SiRF III eller bättre.

Lagringen är också viktigt eftersom det kommer att ange hur länge en GPS fotografi logger kan användas innan den måste anslutas till en dator

2880 timmar av information är en OK mängd data för att spela in.

Programvaran är atypiskt, inte en viktig fråga eftersom det finns en hel del utmärkta fri öppen källkod GPS dataloggrar ute på marknaden samt bulk EXIF ??redaktörer. Det är dock viktigt att kontrollera att formatera enheten rekord info på är något som ofta används.

Kostnader du behöver leta för att betala för en produkt som denna är mellan femtio och hundra dollarsedlar.

Om du är en fotograf eller en entusiastisk resenär kolla GPS foto taggers. De kommer inte att kosta dig jorden och du kommer bli chockad hur enkelt de gör det för att samla dina tankar efter en enorm expedition till avlägsna hörn av världen.