kunde nettning nätet generationen vara svaret på utbrett införande av videokonferenser idag

Tekniken har utvecklats i en rasande takt under de senaste två decennierna. En av de mest otroliga trenderna är hur vissa former av teknik blir inbäddade i våra liv medan andra faller i glömska. På de tidiga stadierna av mobiltelefonen, som kunde ha förutspått att de skulle bli en av de mest väsentliga poster i miljontals människors dagliga rutin? Detsamma kan sägas om e-post, snabbmeddelanden och nya medier, som används via webbplatser som You Tube och sociala nätverkssajter som Facebook.

Hur får man en ny typ av teknik för att bli så allmänt antagits av den vardagliga användaren och vad som står i vägen för videokommunikation bli en stadigvarande, även naturligt i våra liv?

Kanske en av nycklarna till videokommunikation bryter ut i sin affärsverksamhet inskränker ligger med dagens tekniskt kunniga ungdomar. Vi ser idag en generation som växer upp vana med videokonferenser via Skype, online chattrum och 3G-videosamtal. Denna förtrogenhet med video-baserad kommunikation kan betyda att de är nästa drivkraften bakom visuell kommunikation på arbetsplatsen.

Acceptera och anpassa sig till ny teknik är traditionellt en stor utmaning för många företag, men om nästa generation av anställda är redan bekanta med video etikett och de fördelar som kan utnyttjas av videokonferenser och telepresence, då hinder för adoption kan snart vara ett det förgångna.

För närvarande, när ett företag investerar och distribuerar videokonferenser eller telepresence-teknik i hela organisationen de uppmuntras att utse video mästare eller sponsorer verkställande för att demonstrera effektiviteten av tekniken. De främjar också videokommunikation för att hjälpa de anställda att bli mer effektiva och produktiva. I samhället i stort kan det mycket väl visa sig vara Gen Y’ers som är ansvarig för att driva bruket och utbredd acceptans av videokommunikation i detta årtionde.