riskhantering teknik – förebyggande åtgärder för att rädda liv

Det spelar ingen roll hur du klär upp är riskhantering en process för bedömning och rutiner som bidrar till att stoppa potentiella krissituationer uppstår. I den gemensamma arbetsplatsen detta görs vanligen genom att utföra regelbundna kontroller för att säkerställa att vissa kriterier tillgodoses, se till att hälsa och säkerhet för de anställda är inte i fara.

Men utanför den normala 9-5 arbetsdag, är människor över hela världen står inför många olika situationer på platser där krisen är bara en fråga om minuter.

Till exempel, ta dina biståndsarbetare eller militära trupper, som utför sina dagliga uppgifter i ett främmande land, extrema väderförhållanden och risken för bakhåll eller kapning. Riskhantering spelar en oerhört viktig del av inte bara hjälpa dessa människor gå om deras dagliga jobb, men också att hålla dem vid liv! Genom att utnyttja teknik är det möjligt för platsen för distansarbetare som ska övervakas hela tiden, och för ständig kommunikation för att vara på plats. Detta är möjligt tack vare GPS-satellit-teknik.

GPS-tekniken sitter på en ram av satellitkommunikation vilket innebär att den kan användas överallt i världen, oberoende av lokala kommunikationsinfrastruktur. Detta gör tekniken perfekt för distansarbetare som kan ofta vara många, många miles away från närmaste tecknet på civilisation eller arbetar i ett eftersatt 3: e världen land där det inte finns någon infrastruktur för kommunikation.

GPS-teknik gör det möjligt för centrala team för att övervaka de distansarbetare och kontrollera deras placering i termer av avstånd från potentiell kris. Det gör det också möjligt för dem att hålla kontakten med ett centralt team och bör en olycklig händelse inträffar en backup eller medicinska teamet kan snabbt skickas till den exakta platsen rapporterats av tekniken. Förmågan att reagera så snabbt och precist är säker på att rädda liv och minska risken för skador.

Samt hjälpa människor, är GPS-teknik också användbar för att övervaka och hantera tillgångar (såsom fordon och artilleri), byggnader och varor. Som det är nu gemensam plats i världen av teknik kostnaden för att införa tekniken i riskhanteringsplaner är inte längre oöverkomliga och genom en relativt liten kostnad är det lätt att se hur det snabbt kan betala tillbaka investeringen.