tips för tele-seminarium instruktörer att skapa minnesvärda erfarenheter av lärande

Anna Kanary är chef för Global Systems Telepower Utbildning i Victoria, BC. Här är hennes tips på vad som krävs för att leverera en lyckad levande Tele-seminarium.

Ett. Ha ett tydligt mål. Vet vad värdefulla verktyg / färdigheter du vill att dina deltagare att gå därifrån med efter varje session.

2. Noggrant planera och förbereda klassen manus och kalkylblad för att nå ditt lärande mål.

Tre. Bygg in interaktivitet att hålla deltagarna intresserade och testa sin förståelse nivå.

4. Uppmuntra praktisk övning. Där det är möjligt införliva en visuell eller verbal träning för att stärka lärandet.

Fem. Hålla eleverna fokuserade. Använd grafik och färger för att belysa viktiga delar av dina kalkylblad, men se till att kalkylblad är mestadels tomt, så deltagarna kan fylla i dem under din session.

6. Skapa en trygg vårdande miljö där frågor och delaktighet är välkomna. Samtidigt, skapa din expertis och auktoritet att leda inlärningsprocessen.

7. Öva, öva, öva för att bygga upp ditt självförtroende i undervisningen kraftfulla teleclass sessioner.

8. Var positiv. Utveckla en samtalston och vara entusiastisk. Smile innan du slår det bridgeline.

9. Anordnas. Du kan inte bara dyka upp och vinge det. Du måste ha material och en spelplan redo att säkerställa flödet. Ha en roster av deltagarnas namn redo och göra anteckningar när de delar information.

10. Kolla in med eleverna regelbundet. Är de efter materialet eller har de halkat efter?

11. Var mottaglig för nya idéer. Bekräfta experter på linjen som kan utmana dig – uppmana dem att svara på frågor som du kanske inte vet svaret på.

Det bästa sättet att se till att du levererar högkvalitativa Tele-seminarier är att få rätt utbildning. När du förstå grundläggande grunden för hur man ska hantera utbyte av information till grupper över telefon, kan du skapa och leverera en Tele-seminarium om ett ämne till något belopp av människor klingande professional varje gång.