Vad är Voice over Internet Protocol

Den “Voice Over Internet Protocol” telefonsystem är en av de former av telekommunikation via internet. Den förkortad form av “Voice Over Internet Protocol” är VOIP. Det är en form av avancerad datorteknik som påverkat telefonsystem.

Voice over Internet Protocol

Egentligen finns det tre olika typer av VoIP-tjänster. Det mest använda tjänsten i affärssyfte är VOIP tjänsten bearbetas med hjälp av en “Analog Telephone Adapter” som också är känd som ATA. Det är den enklaste typen av VoIP-tjänst som ATA tillåter användning av en vanlig telefon och det kräver inte några särskilt utformade IP-telefoner som vanligtvis används i andra typer av VoIP-tjänster.

ATA-funktioner genom att omvandla analoga signaler till en uppsättning digitala paket. Dessa paket vidarebefordras till bredbandsanslutning och fördelas till apt och lämplig växel för att samtalet ska bli klar.

hur användningen av VoIP-telefoner är fördelaktig i näringslivet

Den VOIP telefonitjänster har varit populärare enormt, speciellt när det gäller företag. VoIP-leverantörer tillåter användning av vanliga telefoner som gör det möjligt att ringa samtal via en telefon ansluten till en fast telefon systemet.

VOIP-system är billigt eftersom skapandet av samtal genom att använda detta system kräver ingen inställning av telefonlinjer och även avgifter för samtal är mycket billig. Denna funktion av billiga samtalspriser är mycket fördelaktigt för de företagare som hanterar sina företag på internationell nivå. Det är den mest effektiva metoden för telefonsystem.

Skillnaden mellan VoIP telefonsystem och regelbunden telefonsystem

Det finns många människor som är lite förvirrad mellan en VoIP telefonsystem och en vanlig telefon-system. Ingen tvekan, är syftet med de båda telefonsystem för att ringa samtal, men den största skillnaden ligger i det sätt de båda arbetar.

I en vanlig telefon system, är de analoga signalerna vidarebefordras via fiberoptik i form av telefonlinjer till de traditionella telebolagen och få omvandlas till röster. Men i fallet med VoIP telefon system, får de analoga signalerna omvandlas till digitala paket och sedan vidare till bredbandsanslutning, som sedan distribueras till telefonväxeln för slutförandet av ett samtal.

hur man väljer perfekta VoIP-system

Det finns många VOIP tjänsteleverantörer på den konkurrensutsatta marknaden, men du bör välja den bästa bland dem. Följande tips kan verkligen hjälpa dig att hitta den bästa tjänsteleverantör.

1 – Innan du planerar att välja en VOIP-tjänsteleverantör, bör du alltid undersöka marknaden ordentligt genom att gå igenom recensioner och omdömen som befintliga eller gamla användare. Detta kommer att bidra till att få ett jämförande scenario framför dig och kommer att bidra till att ta ett beslut.

2 – Du ska alltid välja den VoIP-tjänst som tillhandahåller alla tjänster som krävs av dig. Till exempel, en metod uppgradera VOIP-nätverk utan någon extra utrustning, billiga lokala och internationella samtalspriser, etc.

3 – Förfrågan från tjänsteleverantörer om de funktioner som de proffer om telefoner och analoga adaptrar måste tas med på resor som är om de ger trådlösa telefoner eller telefoner i ett sådant fall eller inte.

Voice over Internet Protocol telefon system har visat sig vara en bra modell inom telekommunikation på grund av dess unika egenskaper.