varför det finns massor av hype om Skype

Även en hel del av olika VoIP-tjänster där ute har liknande funktioner, det finns en som verkligen sticker ut med många intressanta sätt att den (och dess användare) har hittat att dra nytta av tekniken. Denna tjänst kallas Skype. Skype har alla de vanliga funktioner som nummerpresentation, vidarekoppling, röstbrevlåda och liknande. Men vissa människor har hittat sätt att göra det göra mycket mer. Till exempel, det finns sätt att göra är så att ett Skype-konto kan samordna konferenssamtal mellan upp till femton personer. Även om det inte kan vara särskilt imponerande vid första anblicken, det är rent ut sagt häpnadsväckande när du lär dig att att konferensen omfattar femton olika videosekvenser och tillåter dem att samarbeta på ett dokument som finns på deras datorer allt i realtid!

Det faktum att Skype har också en funktion videotelefon öppnar upp en hel del intressanta möjligheter. Till exempel, om du har två Skype-konton, kan du ställa in ditt konto hem Skype för att svara automatiskt när du ringer från andra Skype-konto och ger dig en bild av vad som händer i ditt eget hem genom datorns webbkamera! Om du ska prata med någon som förväntar sig att du använder alternativen video telefon, men du vill dölja din nuvarande utseende, eller som av din omgivning, är det möjligt att använda en avatar av dig själv. En avatar kan tas från en digital bild, och när den har inrättat det kommer även lip synk med vad du säger.

Skype kommer även att låta dig göra tvivelaktiga saker som att dölja din identitet när du talar med människor och samtal inspelning. Till exempel, kan du ändra din röst så att andra människor inte kan känna igen dig. Du kan även ta som undanflykt ett steg längre genom att skapa en annan avatar att gå med din förändrad röst för ett videosamtal. Det finns också flera add ons som gör att du kan spela in samtal automatiskt eller manuellt. Förutom att vara användbara för att hålla kundtjänsttekniker till deras ord, kan inspelningar av telefonsamtal vändas till podcasts att dela med människor på Internet. Det gör detta en bra funktion för journalister.

Det finns också ett antal funktioner som du kan få med Skype som ger dig en orättvis psykologiskt övertag över de människor som du pratar med. Till exempel finns det ett tillägg på du kan installera som ger dig med en analys av den känslomässiga tillstånd av den person du pratar med. Ett annat tillägg på berättar mäta spänning eller nervositet i den andra rösten och berätta huruvida personen ljuger.

Allt denna flexibilitet kommer till stor del med det faktum att till skillnad från de flesta andra stora VoIP-tjänster, är Skype centreras mycket mer på en faktisk dator än de andra. Detta ger större flexibilitet av videokonferenser, såväl som att kunna köra alla dessa användningar som beskrivs ovan. Även om alla dessa alternativ kan göra Skype unwieldly till tillfälliga användare, kan det vara en stor fördel för någon som vet vad han eller hon gör.