VOIP-telefonsystem – Varför måste mitt företag

Voice over Internet Protocol (VoIP) telefon system, helt enkelt definieras, är en teknik som omvandlar analoga röst signaler till digitala datapaket för att underlätta ömsesidig överföring av samtal i realtid med hjälp av Internet. VoIP är idag revolutionera affärskommunikation i stor skala och vikten av VoIP-telefon system ligger i dess funktionalitet, flera funktioner och en mängd andra fördelar inklusive kostnadsbesparingar.

Förutom många vanliga funktioner som nummerpresentation och vidarekoppling, har VoIP vissa tydliga fördelar för företagen, såsom webb rörlighet, hantering av röstmeddelanden och anläggning för konferenssamtal.

VoIP har flera andra fantasifullt utformade funktioner för att förbättra kvaliteten på affärskommunikation resulterar i ökad produktivitet – snabbuppringning, hitta-mig-följ-mig, stör inte, vidarekoppling, avgiftsfritt nummer, nummerpresentation blockering, multi-ring anläggning, distinkt ringning, förbättrad röstbrevlåda, riktnummer urval, anonyma samtal blocket och mycket mer.

Mer än alla dessa, när på affärsresor till vilken del av världen, kan du fortsätta med samma nummer som garanterar att du inte går miste om någon värdefull verksamhet samtal. Du kan vara placerad var som helst i världen och den som ringer inte vet var du är. Det är denna portabilitet funktion som de flesta företag hus hitta mycket användbar.

Det är ett faktum att hittills storföretag enbart haft en orättvis fördel över små och medelstora företag och att orättvisor har avhjälpts med tillkomsten av VoIP-teknologi. VoIP har betytt för små och medelstora företag hus flera fördelar – lägre omkostnader, förbättrad hantering av kundrelationer (CRM), bättre rapport med kunder, snabbare informationsutbyte, effektivare samordning mellan anställda, affärspartners och kunder.

VoIP-teknik kan användas för att ansluta ditt kontor över hela landet i en uppringningsplan som samtal kan överföras från en punkt till en annan precis som de var i samma kontorslokaler. Med VoIP på plats, mer avancerade tillämpningar – såsom samtal inspelning, röstmeddelande till e-post, nätverk fax etc – kan också vara utnyttjat till en lägre kostnad.

Vi lever i en ålder av Internet och inte ha VoIP-system på ditt företag plats kommer att hålla dig ur loppet och gör du förlorar affärer till din konkurrent. Använda VoIP-teknik, kan du förstora dina affärsmöjligheter på ett sätt du aldrig trodde var möjligt innan.

Men du bör ha i åtanke att för ditt företag att fullt ut utnyttja alla de många fördelarna med VoIP erbjuder, bör du ha en tillförlitlig bredbandsanslutning och lika viktigt, måste du binda upp med rätt VoIP service provider som är välrenommerade och pålitliga och även känsliga av dina specifika affärsbehov kommunikationsbehov.

Återigen, kan du inte genast dra slutsatsen att din befintliga Internet-anslutning kommer att stödja en eller flera VoIP-samtal 24 x 7 x 365 dagar om året. I själva verket, desto fler samtidiga samtal du får, desto mer utmanande det kommer att vara för dig att hantera.

Men det kan inte förnekas att VoIP-telefon system, om de implementeras med en pålitlig leverantör och välrenommerade ISP kan inte bara spara pengar och resultat i samtal kvalitet telefon men också meningsfullt att hjälpa ditt företag tillväxt.

Det är tydligt att VoIP-tekniken har kommit för att stanna och befolkningen i traditionella telefonsystem har börjat förminskas. Alla företag hus är överens om att de kommer att behöva migrera till VoIP förr än senare – om de inte vill gå i konkurs.