hitta en bra låg ränta VoIP för att ringa billiga telefonsamtal

Om du letar efter ett sätt att göra billiga telefonsamtal, du har stött på ny teknik som kallas Voice over Internet Protocol (Voice over IP eller VoIP). De flesta människor inser att beslut om att använda VoIP är verkligen en no-brainer. Det gör att du kan ringa samtal via internet, i stället för genom en traditionell telefonlinje, så hur mycket pengar man kan spara kan vara betydande. Men när du har fattat beslutet att använda VoIP för att ringa billiga samtal, vad händer sen? Hur kan du se till att du väljer ett bra låg ränta VoIP?

Om du är övertygad av VoIP, men du har ännu inte registrerat dig, ska du inte rusa in Curb din upphetsning över tanken på alla dessa billiga internationella samtal, ta din tid och tänka på följande punkter.

Ett. Rykte. Kundfeedback är värt mer än något ett företag säger om sig själv. Har den låga VoIP, samt erbjuda billiga samtal, även njuta av en solid, positivt rykte och goodwill för sina kunder? Kan du hitta några kommentarer eller recensioner från befintliga kunder? Vissa VoIP-leverantörer kommer att erbjuda vittnesmål. Vad säger dessa? Är de oberoende? Kanske du kan hitta någon som redan använder just VoIP leverantör, och som kan vara villiga att ge dig en uppriktig uppfattning om tjänsten.

2. Ring planer. Tänk på vad länderna du ringer, och hur ofta. Kolla in VoIP-operatörens samtal planer. Hur många finns det? Vilka länder som ingår? Det är ingen idé att registrera dig för ett samtal plan som omfattar en rad länder som du aldrig kommer att ringa, eller kommer att ringa endast sällan. Erbjuder leverantören ett grundläggande samtal plan för brittiska endast fasta telefoner, samt en som innehåller dussintals länder runt om i världen, och olika planer kräver i mellan? Se upp för en VoIP som erbjuder samtal planer som bara verkar för bra för att vara sant – det kan vara ett tecken på att de är i ekonomiska svårigheter. Räkna med att betala från ca £ 6 i månaden för de mest grundläggande, UK-bara samtal planer, och runt £ 20 per månad för ett samtal plan som omfattar flera länder, med en rad samtal planer i mellan.

Tre. Internationella taxor. Kontrollera VoIP internationella priser för samtal till länder som inte ingår i ditt samtal planen. Du vill inte ha en underbar, låg ränta samtal plan och hitta dig själv stucken av höga priser när du ringer ett nummer som inte ingår i din plan. Lyckligtvis, eftersom VoIP använder bredband för att ringa samtal, kommer du att finna att även dessa priser är mycket, mycket lägre än de som erbjuds av traditionella telebolagen.

4. Tie-ins och avgifter. Har VoIP vill att du ska åta sig ett kontrakt? Finns det en prövotid? Vilka är påföljderna, om någon, om du avbokar din tjänst? Finns det några set-up avgifter, admin, avgifter utrustning, avgifter porto, eller någon annan typ av avgifter? Och du vill vara säker på att det finns en pengarna-tillbaka-garanti, inga-frågor prövotid? Kontrollera VoIP-operatörs hemsida för att se hur öppet de är om sina avgifter. Helst ska de vara helt tydlig med vad du kommer att debiteras, och när.

Fem. Flexibilty. Kommer VoIP kan du välja ett riktnummer? Vissa kommer att ge sina kunder möjlighet att besluta vad riktnummer de vill – antingen en som är lokal till där de bor, som en traditionell telefon, eller en som är lokal till sina kunder eller familj. Det kanske inte är relevanta för dina behov just nu, men det skulle kunna vara något som skulle vara till stor nytta i framtiden.

6. Kundservice och teknisk support. Vad är det för kundservice och teknisk support som? Kan du kontakta någon gratis, via telefon eller e-post, när du behöver? Finns det någon som kan prata med dig när som helst? Några av de hårdaste kritiken mot telekomföretagen är resultatet av dålig kundservice och fruktansvärda teknisk support. Du vill verkligen inte att detta någonsin bli en huvudvärk, om du skulle behöva det, så se till att VoIP-operatören sätter kunden först i dessa avseenden.

7. Egenskaper. Vilka funktioner gör VoIP erbjudandet? Traditionella tjänsteleverantörer ofta betalt för funktioner som röstbrevlåda, samtal väntar, nummerpresentation, vidarekoppling etc. Har VoIP avgift för sådana grundläggande funktioner? Eller de erbjuder dem gratis?

8. Add-ons. Vad gör VoIP erbjuda i form av avgiftsbelagda tjänster du kan skruva på ditt konto senare, om du vill? Dessa dagar, tack vare framsteg inom teknik, kan du få riktigt användbara tillägg. Du kanske till exempel kunna ringa från din dator eller laptop, lägga till en andra telefonlinje, eller skapa en? Virtuell “telefonnummer som ringer till ditt eget nummer, så att vänner eller familj som bor utomlands kan ringa dig billigt .

9. Öppenhet och tydlighet. Ser den VoIP-operatörs webbplats professionell? Är det lätt att förstå och navigera? Kan du hitta vad du vill direkt? Är språket klar, koncis och otvetydig? Inger det förtroende att detta är en trovärdig VoIP?

10. Behåll ditt nummer. Kan du hålla din ursprungliga telefonnummer om du vill? Är det en enkel process?

Om du redan är övertygad (och du bör vara!) Av de kostnadsbesparingar att använda VoIP-leverantörer att göra billiga internationella samtal, är det bäst att inte rusa in i att underteckna upp med alla gamla leverantören. Tänk noga på de frågor som anges ovan, välj din VoIP-operatör klokt, och billiga samtal kommer att bli din. Du kommer aldrig se tillbaka.