säkerhet och integritet för hem voip – glöm inte grunderna

Mycket disussion har kretsat kring säkerhet och integritet aspekter av VoIP samt betydande problem i samband med nödsamtal. Denna artikel kommer att fokusera på vikten av att överväga de vidare konsekvenserna av säkerhet i samband med utilsing VoIP.

Det finns många säkerhetsproblem med VoIP med två vanligaste är den personliga integriteten aspekten av avlyssning i ett samtal och ett andra är att hacka sig in och använda en VoIP-användare konto.

Det kan hävdas att fokus i förhållande till säkerhetsaspekter av VoIP-tekniken har och fortsätter att förbättras och åtgärdas. Även om detta inte är fallet är det större hål på annat håll? De flesta VoIP-användare är verksamma på något annat än en dedikerad VoIP dator, nätverk, bredband länk. Det är att de använder en befintlig dator och allt som går med och på det liksom ett bredband länk används för allmänna Internet-ändamål.

Således samma risker och problem i samband med säkerheten av persondatorer och dataöverföringar därifrån är ytterst relevant för VoIP världen. Detta är särskilt relevant om du använder program som en telefon än en vanlig telefon via en analog telefon adapter (ATA).

I fallet av programvaran på en hemdator skulle det därför vara nödvändigt att säkra datorn och operativsystemet till högsta möjliga nivå genom användning av brandvägg (er) och anti-virus program för att börja. Detta borde vara självklart, men hur många användare inte hålla sin brandvägg och anti-virus program uppdateras tillsammans med operativsystemet som nya säkerhets exploateringar påträffas och säkerhet uppgraderingar levereras?

Dessutom överväga alla saker trådlöst. Något trådlöst innebär en radiokommunikation sändare vid utgångspunkten och en mottagare på andra möjlighet ges att avlyssning någonstans däremellan. Till exempel använder ett trådlöst nätverk, såsom en kompatibel med standarden 802.11 skulle behöva överväga säkerheten i förhållande till det trådlösa eller radiokommunikation överföring aspekt.

Även saker har kommit en lång väg från de dagar av icke krypterade trådlösa telefoner och analoga mobiltelefoner som kan fångas på en kommersiellt tillgänglig scanning mottagare, tillsammans med tonval (DTMF) dekodrar innebär inte bara kunde konversationer avlyssnas in på men PIN-koder, kontonummer etc sker från knappsatsen kan avkodas, vill du inte vara den bilen med mobiltelefonen synlig i framsätet eller huset med dörren eller fönstret lämnas olåst.

Genom att undersöka, bedöma och åtgärda de grundläggande säkerhetsaspekter i samband med PC / server installation tillsammans med ökad säkerhet för Voice over Internet Protocol-teknik, är förhoppningen att den analogi kunde dras att så många andra är mer sårbar att du antingen kommer att gå obemärkt eller inte riktas på grund av tillgången på mycket enklare och givande mål.

sammandrag
Medan många frågor fortfarande omger säkerheten av vissa aspekter av VoIP-användning, det finns andra grundläggande säkerhetsaspekter som om de lämnas oadresserad kommer definitivt att lämna användaren utsatta i inte bara VoIP förnuft men med all lagring och aspekter överföring.