vad exakt är Vonage

Vonage är en av de ledande leverantörerna av kommersiella lokaler, bostäder VoIP-telefoni. I en kort livslängd på tre år, har förvärvat mer än en miljon kunder för denna nya kommunikationsteknik. Företaget är baserat i Holmdel, New Jersey, och erbjuder kvalitet-rika funktioner som en del av sin VoIP erbjudande till kunderna. Kunder över hela USA kan utnyttja Vonage tjänster, Vonage startade sin Canada och Storbritannien tjänster under 2004 och 2005, respektive.

För att utnyttja de tjänster som tillhandahålls av Vonage, kunder behöver en bredbandsanslutning till Internet och en god kvalitet VoIP router eller adapter. Vonage skiljer sig från IM-baserade VoIP-tjänster som Skype, eftersom det ger större användarvänlighet och ett större urval av planer. Ett antal månatliga paket erbjuds av Vonage, dessa inkluderar fasta minuter samt obegränsad användning. De tilldelade minuter kan användas för att kommunicera med vem som helst i USA, långväga avgifter tillämpas för internationella samtal. Dessa avgifter är betydligt mindre än de som tas ut vid användning av traditionell telefoni. Vonage erbjuder en 14-dagars eller 30-dagars pengarna-tillbaka provperiod för kunder att testa de funktioner och kvalitet av VoIP-tjänst som tillhandahålls av Vonage.

Vonage abonnenter är försedda med en vanlig telefon som kan användas var som helst i världen. Prenumeranter är fria att välja ett riktnummer som skiljer sig från den plats där de är belägna. För en liten månadsavgift, kan abonnenterna få virtuella nummer. Begreppet virtuella nummer hjälper abonnenter, särskilt om de är företag med ett globalt nätverk, för att spara på kommunikationskostnader. Om en USA-telefonnummer används utanför USA för att ringa ett samtal till USA, ådrar det endast lokala avgifter. Men alla riktnummer i USA som inte omfattas av Vonage, därför presumtiva abonnenter bör kontrollera om antalet tillgängliga innan beslut fattas om Vonage.

Vonage är en av de få VoIP företag som erbjuder ett paket som är en komplett fullt fungerande ersättning för mark linjer. Vonage erbjuder sina abonnenter med en omfattande uppsättning funktioner, inklusive 911, vidarekoppling, 3-vägs ringer, gratis-nät, samtal väntar och telefonsvarare till en bråkdel av kostnaden jämfört med traditionell telefoni. Vonage utnyttjar SIP, vilket är en robust öppen källkod protokoll, på mjukvara.

Prenumeranter är inte skyldiga att ansluta en dator till Internet för att använda tjänsten Vonage telefonen, eftersom företaget tillhandahåller mobiltelefoner. Dessutom, till skillnad från andra VoIP-tjänster, tar inte ut Vonage inte extra för samtal mellan Vonage nätverk och fasta telefoner. Vonage är perfekt för dem som behöver göra regelbundna långväga samtal, eftersom det fungerar precis som en vanlig telefon, det passar människor som inte är bekväm i att ringa samtal via en dator.

Baksidan av att prenumerera på Vonage är att kostnaden, men lägre än traditionell telefoni, är mycket högre jämfört med andra VoIP-tjänster. Dock är kostnaden kompenseras till stor del av de tjänster som erbjuds och röstkvalitet. Dessutom, eftersom telefonnumret till en abonnent inte kan motsvara hans faktiska platsen, genomförande 911
är inte lätt. Vonage driver sin egen räddningstjänst telefonnummer, vilket kräver att abonnenterna ger bostadsadress till Vonage.