VoIP upproret

Det var en fruktansvärd tid i historien då telekom regimen (lokala telebolagen) höll konsumenterna fången genom att ta ut höga priser för telefon. För att göra saken värre, denna regim skulle nickel och konsumenter dime till döden för ytterligare funktioner som röstbrevlåda, samtal väntar, nummerpresentation och vidarekoppling. För att inte nämna deras kundtjänst eller därav brist, var och är fortfarande en skrämmande upplevelse. Denna långa historia av beslag telekommunikation har äntligen kommit till ett slut. Det är dags för ett regimskifte. Konsumenterna har nu ett alternativ – att införa VoIP.

VoIP, även känd som Voice over Internet Protocol, är en teknik som gör att du kan ringa samtal över en befintlig Internet-anslutning i stället för en vanlig (analog) telefonlinje. Vissa tjänster som använder VoIP kan du bara ringa till andra personer som använder samma tjänst, vanligen när göra PC till PC telefonsamtal. Andra tjänster kan du ringa vem som helst, var som helst (så länge de har ett telefonnummer) inklusive: lokala och långväga, mobil och internationella siffror. Denna typ av VoIP-tjänst kan du använda en vanlig telefon som ansluts direkt till en telefon adapter.

Det fina med VoIP är att alla de extra funktioner som ingår i månadsavgiften. Dessa funktioner är: obegränsade lokala och långväga samtal till USA och Kanada, röstbrevlåda, samtal väntar, nummerpresentation, trevägs, bara för att nämna några. De flesta VoIP-leverantörer tar vanligtvis mellan $ 20 och $ 25 dollar i månaden.

VoIP är en revolutionerande teknik som har potential att helt omforma hela världens kommunikationsinfrastruktur. VoIP-leverantörer har redan funnits i flera år och växer i en rasande takt. För närvarande finns det över 6 miljoner användare av VoIP världen och att antalet växer exponentiellt.

FAQ om VoIP

Kan du ge mig en kort förklaring av VoIP?
VoIP kan du ringa telefonsamtal över en befintlig Internetanslutning. VoIP omvandlar en röst signal (analog) från din telefon till en digital signal som sedan skickas över Internet till önskad plats. Den omvandlar den digitala signalen till analog så att personen i andra änden kan höra vad du säger.

Hur gör jag en VoIP-telefonsamtal?
Det första steget för att göra ett VoIP-samtal är att prenumerera på en tjänst. När du registrerar dig för tjänsten, kommer VoIP-operatören skickar då en bredbands telefon adapter, som ansluts direkt till din Internet-anslutning. Du kommer då att behöva koppla din befintliga telefon till telefon adaptern. Slutligen, är allt du behöver göra är att plocka upp telefonen och slå numret.

Vilken typ av utrustning behöver jag för att använda VoIP?
Du behöver tre saker för att använda VoIP: 1) En höghastighetsanslutning till internet (antingen kabel eller DSL), A bredband telefon adapter (tillhandahålls av VoIP service provider), och 3) en vanlig (analog eller digital) telefon.

Finns det en skillnad när du placerar en lokal eller långväga samtal när du använder VoIP?
Inte riktigt. VoIP-telefonsamtal görs precis på samma sätt som traditionella samtal görs. När du ringer lokalsamtal, är allt du behöver göra är slå 7 siffror (555-1212) och när du ringer långa avstånd, är allt du behöver göra är slå 11 siffror (1-408-555-1212).

Kan jag ringa någon som använder VoIP?
Ja. Du kan ringa vem som helst, var som helst så länge de har ett giltigt telefonnummer. Det kan vara ett lokalsamtal, fjärrsamtal, utlandssamtal, mobiltelefon, avgiftsfritt, 911 (förutsatt att de har E911 kapacitet) och 411 nummerupplysning. De flesta VoIP-leverantörer kommer inte att tillåta samtal till 900 eller 976 telefonnummer, och inte heller kommer de att acceptera samla samtal.

Vad är några fördelar med att använda VoIP?
Ett. Kostnad – De flesta VoIP-leverantörer tar ut mellan $ 20 och $ 25 per månad.
2. Obegränsad kallelse i US-och Kanada.
Tre. Alla funktioner är inkluderade (röstbrevlåda, nummerpresentation, samtal väntar, 3-vägs, vidarekoppling och mycket mer)
4. VoIP är portabel. Du kan ta telefonen adaptern helst där det finns en befintlig Internet-anslutning, koppla in den och ringa om du var hemma.
Fem. Möjligheten att välja din egen riktnummer. Du kan bo i New York och välja att ha ett Kalifornien telefonnummer.

Finns det några nackdelar med att använda VoIP?
Ja.
Ett. Om strömmen går ut i ditt hem du kommer också att förlora din Internet-anslutning, vilket innebär att din telefon kommer också att vara nere. Vissa VoIP-leverantörer tillhandahåller en funktion som ger kunderna möjlighet att utse ett vidarebefordran nummer om sin Internet-anslutning går ner av någon anledning.

2. Inte alla VoIP-leverantörer erbjuder E911. Detta innebär att om du ringer 911 från din VoIP-telefon, kan det inte gå till den lokala offentliga avsändaren. Snarare kommer den att kopplas till en telefonsvarare först.

Tre. Samtalskvalitet. Vid vissa tider på dagen, kommer samtalet kvaliteten på telefonsamtal lida. Detta kan bero på bandbredd delning, eller långsam Internetanslutning.

Behöver jag en dator för att använda VoIP?
Nej Även om de flesta VoIP-kunder har en dator, är man inte behövs. Den bredband telefon adapter pluggas helt enkelt in i en router (eller modem) för att få en anslutning.

Kan jag använda VoIP när jag reser?
Ja. Du kan använda din VoIP-tjänst där du reser, så länge du har en höghastighetsanslutning till Internet och du tar med din bredbands telefon adapter och telefon med dig.

Hur vet jag om någon ringer mig från en VoIP-telefon?
Du kommer inte. VoIP telefon fungerar precis som en vanlig telefon. Den kvalitet och erfarenhet är det bra.

Gå med i upproret som syftar till att störta telekombranschen med våld. Växla till VoIP idag och börja spara i morgon.