de tre olika kategorierna av voip

Vilket skulle bli nästa revolutionära våg inom IT-området? Otvivelaktigt skulle det vara Voice over IP eller VoIP som det är allmänt känt. Men nackdelen är att de flesta lekmän konsumenterna inte vet hur man gör en effektiv användning av VoIP-teknik.

I grund och botten den som ringer delas in i tre kategorier nämligen ATA, IP-telefoner och dator till dator. Bland dem är den analog telefon adapter eller ATA den vanligaste formen av VoIP. Du kan ansluta telefonen som redan finns i ditt hus till din Internet-anslutning med denna adapter. ATA skulle omvandla den normala analoga signal som sänts av den genomsnittliga hemtelefon till digitala signaler som kan skickas över internet. Installationen av ATA är relativt enkel. Först måste du beställa en ATA, ta ut sladden ur telefonen som normalt är ansluten till vägguttaget och anslut den till ATA. Senare måste du ansluta ett formulär internet sladd ATA till routern eller Internet-anslutning. ATA är även i stånd att som en router så att även om du inte har en router, behöver du inte oroa dig. Ibland vissa program ska installeras i datorn innan ATA är klar att användas. Men processen är relativt enkel och lätt.

Den andra kategorin är de IP-telefoner. Den IP-telefonen liknar en vanlig telefon i sitt utseende med samma knappar och vagga. Att ha en Ethernetport i stället för ett vanligt vägguttag är den enda skillnaden den besitter från vanliga telefoner. Därför IP-telefonen är direkt ansluten till routern istället för att plugga på väggen jackan som du skulle göra med en vanlig analog telefon. Detta är fördelaktigt på många sätt som du skulle kunna placera samtalet och fungerar precis som alla kontor telefon som du förmodligen har använt. Den enda skillnaden är att samtalen skulle vara att gå över internet annan än den normala telefonlinje. Här en ATA behövs inte eftersom det skulle vara allt byggt i själva telefonen. Framför allt, med tillkomsten av Wi-Fi-IP-telefoner, är de abonnerar ringer tillåtet att ringa VoIP-samtal från någonstans Wi-Fi är aktiverat. Dessa egenskaper har gjort de IP-telefoner en het handelsvara.

Dator-till-dator-samtal är den tredje kategorin i VoIP. Det skulle vara förvånande att veta att med vissa tjänster de samtal som rings i denna kategori skulle vara helt gratis. De enda saker som behövs skulle vara den programvara som skulle vara lätt att hitta gratis på internet, en snabb internetuppkoppling, en mikrofon, högtalare och ett ljudkort. Det finns bokstavligen ingen kostnad för att göra dessa samtal utom för den månatliga internet service avgift, beroende på vilken tjänst du väljer. Det är också tillåtet att göra så många samtal också. Endast en begränsning är att du skulle kunna kalla människor som har samma dator till dator ringer till service.