den ultimata GPS-spårning guide vad som finns tillgängligt och vem ska köpa den

Den teknik som används av militären för spionage och hemliga arbete görs nu tillgänglig för dig i form av GPS-trackers. Det finns ett brett utbud av produkter med specifika funktioner att välja mellan som skulle tillgodose alla dina spårning behov – oavsett om du är en förälder försöker att övervaka var deras barn eller en brottsbekämpande medel för att stoppa brottslingar från vad de gör.

Dessa GPS-enheter är mångsidiga verktyg som kan ge dig information i realtid om platsen och förflyttning av en person, fordon eller föremål som du spårar. Dessa enheter är också tillräckligt liten för hemlighållande som behovet teckningsoptioner. Följande är en definitiv vägledning om vad GPS-enheter är tillgängliga och de människor som hittar dessa högteknologiska prylar användbara för deras behov.

** GPS-enheter tillgängliga för dig **

* GPS Tracker

En GPS-tracker är en enhet som använder sig av satellitbilder spårningsmöjligheten av Global Positioning System för att hjälpa dig hitta den exakta platsen för en person, fordon, tillgång eller föremål som bär enheten. Dessa enheter kan antingen skicka realtidsinformation till dig angående objektet eller personen du övervakar, eller det kan lagra denna information i ett internt minne som du kan ladda ner eller hämta på en mer lämplig tidpunkt.

* GPS Tracker med SOS ringer / gsm kapacitet

Dessa typer av GPS-trackers är aktiva enheter som kan skicka ut SOS varningar i form av text SMS, e-post eller trådlösa samtal via ett mobilt GSM-nät. Enheterna kan konfigureras att skicka ut denna typ av registreringar var 5 minuter eller mer, eller det kan utlösas för att skicka ut en varning bör personen, fordonet eller tillgångar du spårar går utöver din fördefinierade säkerhet eller gräns zonen.

* Gps logger

GPS loggers är GPS-enheter som inte har en överföring modul för att skicka ut lokaliseringsuppgifter i realtid. Vad den gör är istället att spela in eller logga GPS-information som tid och plats vid fördefinierade intervall sedan lagra den i det interna minnet. Du kan senare hämta eller ladda ner lagrad information för bearbetning på en PC.

* Gps Foto Tagger

Foto taggning eller vad är också populärt kallas geotaggning är en process för att bädda in GPS-koordinater och tid på metadata del av ett digitalt foto. Du kan använda denna information för att kategorisera och arkivera dina bilder för enkel hämtning använda taggar du använt – ungefär som resultatsidorna från en sökmotor. GPS Foto taggers är små enheter som du kan infoga på din digitalkamera.

* GPS Location Finder

Någonsin upplevt att gå vilse i en stor parkeringsplats, försöka lista ut var du parkerade bilen? Undvik sådana problem genom att använda en GPS Location Finder som kan hjälpa dig att hitta din bil eller en startpunkt genom upplysta pilarna. Helt enkelt registrera din utgångspunkt eller bilens plats genom en enda knapptryckning och du kommer aldrig att gå vilse när du går tillbaka.

* GPS störsändare

Är du orolig med det enkla faktum att vem som helst kan beställa en GPS-enhet från Internet och sedan bifoga dem till din bil utan att du vet om det – även om det är olagligt att göra så? Frukta inte som du kan skydda din integritet genom att använda en liten och portabel GPS jammer som kan förhindra dessa spårningsverktyg från att skicka ut några målsökande signaler till din plats.

** GPS-enheter: vem ska köpa dem? **

Människor och olika intressegrupper kan hitta bra användning av olika funktioner och möjligheter med hjälp av GPS-enheter. Dessa innefattar men är inte begränsade till följande grupper:

* Fotografer, fågelskådare och naturvårdare

Som en professionell fotograf, handskas du med stora volymer av fotofiler varje dag att det kan vara svårt att hålla reda på var och när de togs, mycket mindre lokalisera dem från dina intrikata kataloger. Med foto taggers och GPS-loggers som kan arbeta med dina digitala kameror, kan du bädda in GPS-information som tid och plats för varje tagen bild och använda dessa taggar för att enkelt kategorisera dem för senare inhämtning och identifiering.

Om du är en fågelskådare eller miljövårdare, kan du också använda dig av detta taggade informationen för att analysera djurens beteende eller migrationsmönster och relaterar sedan till geografisk information. Utrotningshotade djur kan spåras med hjälp av GPS-loggers, ge forskare och naturvårdare mycket insiktsfulla information om deras rörelser. Och medan du är på den tjocka av åtgärden i mitten av en regnskog eller högt upp i bergen, undvika att gå vilse med hjälp av en GPS Location Finder att komma tillbaka till din baslägret snabbt och exakt.

* Privatdetektiver och brottsbekämpande organ

GPS-trackers är bra verktyg för att övervaka och spåra rörelse och invanda mönster av misstänkta brottslingar eller störande personer du spårar om du är en privatdetektiv eller en brottsbekämpande agent. Bara se till att du inte kommer att få över linjen och missbruka denna teknik genom att använda dem endast med en giltig husrannsakan som utfärdats av en domare.

GPS-trackers kan hjälpa dig att övervaka ditt mål i realtid via en satellit upplänk eller via GSM-nätet. Som en extra backup, kan du använda en GPS logger eller en plats finder som du kan hämta på ett lämpligare och mer diskret tid – utan att behöva följa dina mål hela tiden.

* Föräldrar och vårdgivare

Föräldrar med tonåriga barn vill hålla reda på vistelseort och verksamhet för sina barn utan att sätta alltför stor begränsning av deras barn. Du kan ge dem den frihet de vill ha samtidigt som förmågan att veta var de är vid en viss tidpunkt med hjälp av GPS-sökare med SOS ringer kapacitet. Dessa enheter kan varna dig om de går utöver vissa läge gränser du skickade. Om det någonsin de går vilse i befinner sig i någon form av nöd, kan de använda dessa anordningar för att varna dig och hjälper dig att hitta deras vistelseort.

Vårdgivare och familjer med nära och kära som är äldre, kan drabbas av en särskild sjukdomar eller handikapp också använda GPS trackers med SOS ringer kapacitet. Bara vara säker på att du får rätt enhet med en GSM-modul som kan fungera bra med det mobila nätet i din ort.

Andra grupper av människor med ett särskilt intresse eller från en viss yrkesgrupp eller bransch kan hitta fantastiska sätt på hur de kan använda sig av de olika GPS-enheter för deras behov. Det viktiga här är för dig att ta reda på kapaciteten hos varje enhet och avgöra vilka bäst skulle kunna användas i det du gör.