bärbara GPS friskrivningsklausuler fyra GPS-enhet friskrivningsklausuler klippa ut och spara

Tillgången på prisvärda bärbara GPS-enheter ger användarna bra lösningar för deras olika behov och användningsområden. Förare kan spara på bränsle, resenärer komma till sina destinationer snabbt och säkert, och miljöaktivister kan spåra den globala uppvärmningen och mycket, mycket mer. Som företagare kan du dra stor från denna blomstrande trend – så länge du håller följande friskrivningsklausuler tydligt utskuren.

Kinesiska partihandlare av bärbara GPS-enheter har kommit in på marknaden, införa mycket överkomliga priser varierar aldrig tidigare realiseras i denna gadget industrin. Du kan dra nytta av att ha en egen lista på dessa produkter, vilket ger ett brett utbud av modeller att välja mellan – fullmatad med de senaste funktionerna och funktioner som inte finns i äldre enheter på marknaden.

Det finns problem dock som är förknippade med att marknadsföra sådana produkter. Dessa inkluderar frågor om licenstillverkning bärbara GPS-programvara, garantier och teknisk support. Som entreprenör sälja dessa produkter, skulle det vara till din fördel om du är medveten om alla dessa begränsningar och potentiella problem. Det skulle också vara ett klokt drag att överväga att friskrivningsklausuler såsom följande exempel-att skydda dig från eventuella bakslag som kan uppstå i framtiden.

disclaimer # 1: om licensierade gps programvara

“Olåst” bärbara GPS-enheter som kommer från kinesiska grossister brukar distribueras minus en förinstallerad licensierade program.

Detta görs så att minimera kostnaden för inköp som de erbjuder för bulk inköp. Det borde stå klart för dina kunder att du bara säljer GPS-aktiverade produkter utan kompatibel programvara (där kunderna kan få efter eget godtycke).

Du kan dock installera utvärdering versioner av kommersiella bärbara GPS-programvara i dina enheter för att ge dina kunder en verklig titt på hur enheten fungerar när den är helt funktionell. Återigen, skulle det vara klokt att ange detta i din disclaimer som kan gå ungefär så här:

“Produkten säljs är GPS-aktiverad. Tillämplig licensierad programvara ingår inte (eller installerad programvara i utvärderingssyfte endast). Vi rekommenderar kunderna installerar kompatibel programvara efter eget gottfinnande.”

disclaimer # 2: programvara kompatibilitet med dina enheter

Det är viktigt att du gör dina kunder medvetna om att inte alla program kan fungera bra eller är kompatibla med en viss bärbar GPS-enhet. Även om de flesta enheter kan köras med en mängd olika tillgängliga program, deras hårdvara och komponenter är begränsade till endast fungera för vissa kompatibel programvara.

Detta faktum bör göras klart för dina kunder innan de gör ett köp. Du kan sätta in en disclaimer som går ungefär så här:

“Vi tillhandahåller enbart GPS-baserade hårdvara som inte inkluderar programvaran Den här enheten är kompatibel med de flesta GPS-programvara dock,.. Hårdvara-specifika program såsom” Tillverkare A “kanske inte är kompatibla med denna enhet”

disclaimer # 3: GPS-enheter med TV-funktioner

Det fina nya bärbara GPS-enheter är de värd en hel del fler funktioner som går utöver dess grundläggande funktion som ett navigationshjälpmedel. Du kan njuta av multimedia funktioner med dessa enheter, surfa på internet eller ens ringa ett telefonsamtal. Du kan även titta på lokala TV-stationer via den inbyggda TV-funktionen genom att helt enkelt integrera en DVB-T-antenn.

Dock kan dessa bärbara GPS-enheter med TV-funktion innebär vissa säkerhetsfrågor vid användning under körning. TV, video och även MP3-musik kan distrahera föraren från att fokusera på vägen och kan orsaka olyckor. Detta bör klargöras att dina potentiella kunder genom att inkludera en ansvarsfriskrivning som går ungefär så här:

“Denna GPS-enheten är utrustad med en TV-funktionen. Aktivera denna TV-funktionen endast när av vägen och inte köra. Kör inte bil och titta på TV samtidigt.”

disclaimer # 4: GPS-enheter och körning

Din bärbara GPS-enheter är packad med ett brett utbud av funktioner som användarna inte kan låta bli att mixtra med – även under körning. Detta kan orsaka distraktion under körning vilket kan orsaka allvarliga fordonstrafik olyckor. Det skulle vara bäst att utföra all förprogrammering medan din bil är fortfarande stilla och undvika att göra förändringar i rörelse.

Återigen bör kunderna vara medvetna om alla dessa potentiella risker genom att ge dem en disclaimer som kan gå ungefär så här:

“Förare bör ha en klar bild av vägen. Inte program eller ändra inställningar i denna GPS-enhet medan du kör.”

Försäljning och marknadsföring bärbara GPS-enheter kan vara en mycket lönsam verksamhet om du gör detta på rätt sätt. Eventuella problem som är förknippade med denna typ av utrustning kan undvikas genom att skydda dig själv med produkt friskrivningsklausuler såsom de som beskrivs ovan.