framtid skype vad det innebär för dig

När Skype meddelade SkypeKit beta programmet i slutet av juni blev det klart att bolaget hade stora planer för sin tjänst. De planerar att expandera utanför datorn och om möjligt även utanför hemmet, att bli en verkligt universell plattform för VoIP-samtal överallt. Även om dessa planer låter storslaget, vad de betyder egentligen för dig som kund?

Först, det är Skypes mål att göra tjänsten tillgänglig överallt för alla. För närvarande är du kunna komma åt Skype på språng med smartphones som iPhone, Android, Symbian (Nokia), eller Blackberry. Varje smartphone har en annan app, men alla av dem verkligen kräver ett obegränsat internet ersättning, om du bara tänker på att prata i några minuter per månad. De appar kan medföra en avgift i framtiden, men för närvarande alla av dem är gratis att använda.

Skype finns också för företagskunder och kan dras genom ett
mängd olika affärssystem telefon, även om det inte VoIP, eller installeras i ett helt nytt system. För närvarande är Skype business användning hanteras via Skype Manager. Detta program ger dig möjlighet att tilldela varje telefon och användare ett abonnemang eller en viss kredit för samtal till internationella länder. Dessa ersättningar kan fyllas på vid behov. Programmet ger också chefer att analysera användningen tid och kostnad, så att du kan se dina anställda använder sina samtal som de ska. Samtal mellan VoIP-telefoner är gratis och i allmänhet Skypes alla priser är mycket billig, vilket gör övergången en bra idé för mindre företag som söker spara lite pengar.

Skypes nästa steg är att genomföra sina tjänster i hela hemmet. Deras SkypeKit programvara gör det möjligt för utvecklare att bygga applikationer för en hel rad olika apparater, från TV-apparater till bilar. Du kommer att kunna använda Skype från varje rum i ditt hus. För första gången, kommer Skype att bli en livskraftig ersättning för en fast telefon, eftersom varje enhet som är ansluten till Internet bör ha en Skype-applikation för att gå med det. Det innebär att du kommer att kunna chatta i varje rum utan att behöva sitta vid en dator, föreställa bredbildsformat videochattar på din vanliga tv, där både du och din kompis sitter nonchalant i era respektive vardagsrum. Chattar med flera personer kommer att bli ännu lättare, det blir nästan som om du är i samma rum.

För närvarande SkypeKit finns endast hemelektronik enhet utvecklare. Företaget planerar för närvarande en långsam utrullning av tjänster och har ännu inte besluta om andra webbutvecklare kommer att förses med kitet. Webbutvecklare kan fortfarande komma Skypes API för att integrera tjänsten i datorn apps och kringutrustning såsom hörlurar och webbkameror.

Vad betyder detta för ivriga Skype-användare överallt? Främst innebär det att Skype kommer att bli mycket enklare att använda och kommer att synas på många fler ställen. Vi börjar att se som tillämpar Skype i bilen, på din TV eller stereo, och eventuellt även på kylskåp och andra vitvaror. Skypes steg framåt kunde inte bara vara framsteg för företaget, men för VoIP-system i hemmet. Business VoIP-system är utbredd, kanske under de närmaste åren kommer vi att se konsumenternas system blir precis som vanligt.