GPS-applikation för resenärer i Indien

En Global Positioning System är ett effektivt verktyg för att lokalisera den exakta platsen för en person eller ett föremål någonstans på planeten med hjälp av satelliter och en mottagare. En GPS ger längs-och latitud-positionen för en sak / person, vilket möjliggör en mängd olika tillämpningar, inklusive navigation och logistik.

Den amerikanska militären äger Global Positioning System. Det öppnades för användning för civila i 1980-talet i hela världen utan kostnad. Alla som äger en GPS-mottagare kan använda sig av GPS-tjänster idag. GPS består av tre grundkomponenter.

Det är ett navigationssystem baserat på 24 satelliter som kretsar runt jorden för att bilda ett nätverk. Detta är det utrymme segment av GPS. Ett annat segment är styrsegmentet som fungerar för att övervaka och kontrollera dessa två dussin satelliter i rymden. Den tredje komponenten av GPS-systemet är mottagaren som fungerar för att ta emot signaler som sänds från satelliten.

Det är fantastiskt att veta att det finns ingen gräns för hur många mottagare, som kan användas tillsammans vid samma tidpunkt. Det är vanligt att hitta GPS-mottagare i mobiltelefoner, bärbara datorer, handdatorer, och iPods.

Användningen av GPS-tekniken går snabbt i Indien. Det ger enorma fördelar inom områdena karta vägledning till resenärer på vägarna, vandrare i täta skogar, mätning av tillryggalagt avstånd från löpare, lantmäteri områden för utskrift kartor, spårning av gods i transit för export / import och många andra områden. Mottagare för GPS är idag små pocket vänliga enheter som kan inbyggda i andra elektroniska prylar för mångfald av funktioner.

Resenärer i Indien är nu mer utsatta för senaste tekniska prylar och instrument i jämförelse med det senaste decenniet. En GPS-mottagare i en enkel mobiltelefon är ett bra exempel på denna möjlighet. Resenärer i Indien kan nu ha ett val av särskilda system för navigering som även kan användas i fordon. GPS är lätt att använda och erbjuder olika andra alternativ som underhållning och en handsfree-systemet med Bluetooth-anslutning på högtalaren. Dessa system är idealiska för långa resor. Det finns även fullfjädrade navigationssystem i Indien tillgängliga från olika företag som SatNav.

Mobiltelefoner är nu kommer med rutt vägledande mjukvaror vars funktion skiljer sig från luren till telefonen. Mobiltelefon OS Android 2.0 kommer att erbjuda inbyggd gångväg vägledande program för full navigering i någon del av världen. Det finns olika GPS aktiverade mobiltelefoner tillgängliga i Indien att resenärerna kan köpa för att garantera en säker resa i Indien.

GPS-navigationssystem är vanligt förekommande i de flesta utvecklade länder, är de fortfarande att sprida sina vingar i Indien. Det var inte alltför länge sedan som fysiska kartor användes här för att lokalisera de destinationer och bedöma avstånden. Resvägsplanering enheter är bra men realtid rutt vägledande mjukvaror är att föredra för resenären. Placering av restauranger, toaletter, hotell, eller bensinpumpar var aldrig så lätt som det är nu, med hjälp av GPS.