GPS mysterier vad är en SOS-knapp

GPS-enheter är en blandning av två tekniker, GPS och GSM / GPRS i ett kompakt format.

GPS-enheter får sin plats via 24 satelliter svävar 12 miles ovanför oss och sedan sända sina parametrar via GPRS till en central databas kan vara en dator och några förvärv systemet. Detta sätt tracker kan tracker något den är ansluten till allt från flygplan till ett husdjur.

Tillkomsten av GPS-teknik har hjälpt människor att ta itu med olika säkerhetsfrågor, barnsäkerhet och äldre spårning är några av dem.

Detta sätt föräldrar / vårdnadshavare kan spåra sina barn och vidta nödvändiga åtgärder i händelse av nödsituation.

** Barn GPS sökare

Dessa sökare kan hjälpa föräldrar spåra och skydda sina barn antingen när de är ute för vissa skolaktiviteter, eller när de går ur sikte i överbefolkade platser. Barn GPS sökare allt från klockor till små marker, som kan döljas i deras tillbehör. Några av de GPS-barn lokaliseringsanordningar är

* GPS-aktiverad klocka
* Handledsband locator och armband fotled
* Röstkommunikationssystem
* Dold GPS-tracker chip

Dessa barn GPS sökare är mycket viktiga verktyg för säkerhet och trygghet för dina barn.

I allmänhet har det visat sig vara ett effektivt säkerhets verktyg som hjälper tusentals barn i nöd, över hela världen.

** GPS sökare med SIM-kort

GPS sökare med SIM-kort styrs av en annan mobil enhet. Under installationen / initiering ett SMS skickas till trackern SIM för att autentisera nummer från vilken det ska bli kontrollerade (normalt från 1 till 3).

Då alla andra SMS skickas för att konfigurera trackern. Nu är det klart att användas, kan du uppdatera trackers plats genom att skicka ett SMS

** Sos

SOS är en internationell morsekod för nödsignal. GPS-enheter som följer med SOS-samtal så att användaren kan tala direkt till en angiven person i sin familj genom att bara trycka på en enda knapp.

Denna funktion är mycket praktiskt för föräldrar / vårdnadshavare att hålla koll på sina barn och äldre samt vidta nödvändiga åtgärder samtidigt i nöd eller någon krissituation.

** GPS-tracker Köptips

När du letar efter GPS-enheter som passar dina ändamål fråga dig själv en av dessa frågor:

* Vad är din budget? Letar du efter en GPS som är under $ 50? Eller är du ute efter att spendera mellan $ 50 och säga $ 200, eller mellan $ 200 och $ 500, eller kanske till och med $ 500 och mer?

* Vilka funktioner du söker i din GPS-enhet, behöver det vara bärbar?

* Är du intresserad av säkerhet och försäkran om att äga en Mobil GPS System eller behöver du en PDA GPS Bundle?

* Kräver det system du behöver för att vara en bil GPS eller behöver det vara en marin GPS-system?

* Äger du redan en GPS-enhet och letar efter GPS-tillbehör?

Om samtliga ovan angivna faktorer inte hålls i beaktande, kommer det att leda då att köpa något du inte vill eller om den inte uppfyller dina specifikationer

GPS trackers finns idag tillgängliga med olika funktioner som röstsamtal stöd, SOS-samtal och många andra, en av de mångsidiga prylar på marknaden, faktiskt!.