hur GPS fungerar

Global Positioning System (GPS) är ett navigationshjälpmedel som ursprungligen utvecklades för militären. Systemet bara emot signaler. Det är den tillämpade tekniken som ger GPS dess mångsidighet.

Om du någonsin har använt karta och kompass, kommer du att förstå lite om hur GPS fungerar. För att hitta din position på en karta, måste du ha tre referenspunkter. Den korsande linje från referenspunkterna är där du är. Karta och kompass arbetet använder triangulering (lager), använder GPS trilateration (avstånd) för att beräkna plats. Satelliter som kretsar runt jorden avger unika signaler som kan tas emot av en GPS. Den GPS-programvara tolkar signalen, identifiera satelliten att det kom från, där det var beläget, och den tid som det tog för signalen att nå systemet. När mottagaren har både tid och avstånd det börjar att bestämma läge.

Tre satelliter ger skärningspunkten och den fjärde används för att kontrollera att placeringen är riktig. Noggrannhet beror på synkronisering av atomur i satelliterna med klockan i GPS-systemet. Även klockan i GPS är inte atom, utnyttjar den fjärde satelliten ger det att funktionalitet som den interna klockan anpassar sig för att korrigera eventuella avvikelser upptäcks.

GPS har gått långt utöver sin ursprungliga militär tillämpning. Förare kan finna sin väg genom stadens gator, långväga vandrare använda tekniken för att korsa obekant terräng, sjömän och piloter använder GPS förbättrade data för att korsa haven och himmel.

I – kan fordonets GPS integreras i bilens underhållningssystem eller kan installeras som en flyttbar enhet. Dessa system måste tala om för föraren när han / hon är och hur man kan nå sin destination. Informationen omfattar vägbeskrivningar plus relevanta funktioner längs vägen, såsom rastplatser, bensinstationer, sevärdheter, använder etc. Auto GPS röstkommandon så att föraren kan koncentrera sig på vägen.

Vandrare och vandrare använder liknande teknik, men normalt utan införandet av vägsystem på sina enheter. Kartprogram definierar det område som vandraren kommer att stöta på. Användaren kan skriva in waypoints (referenspunkter) så att de kan återvända med samma rutt. De kan lägga till intressanta platser såsom vattentäkter, eventuella campingplatser och andra objekt av intresse på sina spår. Kommer emellertid att portabilitet efterfrågas av vandrare begränsar också systemets funktionalitet som små skärmar medför att vissa detaljer kommer att gå förlorade.

Det är GPS-teknik som används för att spåra enskilda personer på hemmet gripandet, för att spåra försvunna husdjur, stulna fordon och saknade människor. Små system kan införlivas sällskapsdjur kragar och armbandsur. Så länge som mottagaren är aktiv, kan den hittas.

Marin-och luftfart GPS enheter är sofistikerade och specialiserade. De berörda principerna är samma som alla standardsystem, programvaran är mycket mer utvecklad.

Varje fiskare, som använder ett ekolod på hans båt, använder en GPS som förstärks av ekolod och spårning enheter. Enheter har utvecklats för användning på Flytringar också – såsom GPS tekniken utvecklas, systemen blir mer och mer kompakt och deras användning mer och mer omfattande.

Om du funderar på att köpa en GPS, se till att den kan uppdateras enkelt. Detta gäller särskilt om du köper en multifunktions – GPS eller en som används när förhållandena ändras regelbundet. En in – fordons GPS snart förlorar sin användbarhet om den inte uppdateras så vägsystem förändring.

Uppdateringar varierar beroende på vilken enhet som används. De kan komma in CD / DVD-paket eller som dator nedladdningar. Användaren kan köpa kartor specifika för området där GPS kommer att användas eller ett urval av kartor och rutter. Dessa finns tillgängliga från GPS mjukvaruföretag som debiterar proportionellt med förfining av programvaran.

GPS-enheter varierar i pris beroende på deras användbarhet. Det är möjligt att köpa andelar för mindre än hundra dollar till enheter som kostar mer än ett tusen dollar. Vilka behov du kommer att vara en faktor i kostnaden för din enhet. Om du är en backpacker då bärbarhet är en viktig fråga. Om du är en lastbilsförare, måste du kunna hitta ett utlämningsställe så snabbt och smidigt som möjligt. Oavsett vilken enhet du går för, är kostnaden i allmänhet relaterade till kvalitet. Köp det bästa du har råd.