Välja rätt verktyg ljud-eller videokonferenser

Ljud eller Videokonferenser? Vilken är den rätta för ditt företag? Valet mellan de två kommunikationsverktyg kan tyckas osannolikt eftersom videokonferenser själv har en ljud-komponent, men de kan vara två helt olika kommunikationsverktyg.

Ljudkonferenser är i grunden telefonsamtal som involverar fler än två parter. Det finns även telefoner som produceras specifikt för denna verksamhet. Videokonferens utnyttjar kraften hos Internet för att möjliggöra realtidskommunikation oberoende av plats. Till skillnad telefonmöten, erbjuder en mängd andra funktioner som whiteboard, filöverföring och video.

Enligt online-rapporter, säger företaget, AMI Research att de flesta små företag kommer att välja ljudkonferenser under det kommande året. Detta kan troligen förklaras av två saker: video konferenser och webbseminarier trots dess uppenbara tillväxten har ännu att uppnå full acceptans på marknaden, och ljudkonferenser lösningar kan vara det billigare alternativet. Det senare är ännu mer relevant när man betänker att små företag har att arbeta med stramare budgetar.

AMI rapporten förutspådde stora utgifter på både webbkonferenser och ljudprodukter konferenser under de närmaste åren. Tillsammans är den totala marknaden för de två produkterna förväntas växa från $ 1,5 miljarder ungefär $ 2,7 miljarder 2014. AMI Senior Consultant Karen Nielsen föreslår att småföretag driver strävan mot möte programvara. Detta verkar vara i linje med den skola som små företag är motorn i tillväxten i ekonomin.

Kanske detta kan tillskrivas det faktum att du börjar med en mindre budget tvingar småföretag att anta en besparing tänkesätt. I själva verket var Nielsen citerade online som säger, “Vi förväntar den största tillväxten i användning för både ljud-och webbkonferenser för att komma från det lilla segmentet med under 100 anställda.”

Så, om du äger ett litet företag, kan nu vara en bra tid att utforska konferens alternativ. Det är mycket troligt att de flesta ljudkonferenser användare kommer att vända sig till produkter webbkonferenser som deras behov förändras över tiden och deras företag att växa. Under tiden, webbkonferenser företag måste också hålla mindre företag i skarpt fokus. Kom ihåg, med den typ av utgifter väntas på dessa produkter under de kommande åren, om du inte använder dem, dina konkurrenter kommer säkert att bli.