beröringsfri radar doppler hastighet sensorer salvia på järnvägarna

Har du någonsin hört talas om Weed Killer tåget? Inte många människor har, men det spelar en viktig roll i upprätthållandet och jämn gång av Storbritanniens järnvägsinfrastruktur. Utan detta bakom kulisserna underhåll Storbritanniens järnvägar skulle mer än sannolikt tvärstopp, och störa inte bara dagliga resor för pendlare, men också transport av varor och tjänster över hela längden och bredden av landet. Trots den ständigt spiral tillväxt av motorfordon, är järnvägsnätet vara av central betydelse i Storbritannien. Det kan dock fortfarande vara “naturliga” problem, såsom plötsliga klimatförändringar, som har potential att få nätverket till ett stillastående. Ja vi har alla ingen tvekan klagade försenade resor som orsakas av vad vi betraktar som halta ursäkter som löv på spåret eller frysta punkter, men dessa är verkliga problem för nätverket, och verkliga problem kräver verkliga lösningar. Så hur tågbolag möta dessa problem? Hur klarar Railtrack att hålla nätverket fungerar när naturen inte gör vad den blir tillsagd?

De flesta människor skulle misstänka att svaret skulle vara enkel: använd ogräsmedel eller avisningsmedel och problemet kommer att sorteras. Tyvärr är det inte så enkelt. Vi lever nu i ett miljömedvetet ålder, där sådana metoder är helt enkelt inte acceptabelt: vi helt riktigt kräver att tillämpningen av någon herbicid eller kemisk förening lösning måste vara selektiv för att skydda den naturliga djurlivet. Så hur järnvägsbolag hantera problemen samtidigt säkerställa adekvat sätt skydda djurlivet? De använder den senaste Total Drop Control (TDC) sprayapplikatorer tillsammans med avancerade GPS-teknik.

Men trots att denna lösning är mycket effektiv, det jag fortfarande inte helt helt riskfri. Det finns fortfarande andra problem som de måste åtgärdas. De traditionella metoderna för att använda en “ogräsmedel tåget” har fungerat effektivt under en lång tid, men miljöhänsyn nu innebär att företagen måste vara mycket försiktig när du tillämpar varje kemiskt ämne i närheten av banan och de omgivande områdena. Om de använder en alltför stor koncentration av en kemikalie, kunde djurlivet lida: vissa ogräsmedel har vetenskapligt bevisat att döda arter som småfläckig vattensalamander, som är skyddad enligt lag. Å andra sidan kommer användning av för svag en koncentration av ogräsmedel helt enkelt betyda att problemet kommer att återkomma. Den goda nyheten är att de tågbolag kan nu förlita sig på ny teknik för att säkerställa att de levererar den rätta koncentrationen av ogräsmedel på ett ekologiskt-godkänt sätt som effektivt undviks risken för föroreningar från punktkällor.

Tekniken fungerar så här. Den dispenseringsutrustning är fixerad till tåget själv och styrs av en GPS-sensor: flödet av den kemiska sprayen är kopplad till hastigheten på tåget och är i sin tur övervakas av en hastighetssensor. Tyvärr så bra som GPS-tekniken är, har det också sina begränsningar. Storbritanniens järnvägar har massor av tunnlar och många träd som kan påverka noggrannheten av utrustningen. Därför tåget företag använder Doppler radarteknologi för att övervinna detta problem. Doppler beröringsfria radar hastighetssensorer redan flitigt av brittiska rullande ingenjörer, och värderas för både sin noggrannhet och sin låga kostnad. Den nya singeln balk och dubbla sensorer balk tillhandahålla korrekt, oberoende hastighet och avstånd i många järnvägsmiljöer. De är för närvarande i bruk av både testbanor och huvudlinjerna. Den senaste ansökan av Doppler radar tekniken förfinats för att ge korrekt hastighet och avstånd, fritt från de fel som normalt förknippas med hjulspinn, GPS tomma områden eller förändringar på ytan. Eftersom beröringsfri radar Doppler hastighetssensor anordningen är monterad oberoende av tågets hjul, är det inte påverkas av hjulslirning. Dessa sensorer indikerar också den riktning-av-resa, och erbjuder både digital puls och / eller analoga utgångar spänning.