hållbar livsstil är möjligheten för samhället att bevara våra naturtillgångar

Hållbar livsstil är möjligheten för samhället att bevara våra naturresurser. Den livskvalitet som vi lever nu i slutändan kommer att påverka kommande generationer kan leva i en ren vacker miljö. The Organic Coffee Place stödjer miljöskydd genom att erbjuda produkter som hjälper samhället att bli utan ansträngning inblandad i en hållbar livsstil.

Ekologiskt kaffe odlas i jord som inte har behandlats med kemiska fertizlizers under minst tre år. Kaffebönan plantorna planterats med naturliga metoder kompost befruktning inom ett tak av nyans. Skärmen kalotten också blir unik eftersom många olika trädhöjder tillåter de villkor råda bostäder för flyttande fåglar och liknande. Fåglarna äter insekter från växterna kaffeböna, som sedan förhindrar användningen av några giftiga och skadliga bekämpningsmedel. För plantering odlare att ge dessa unika ökade ansträngningar på ett ansvarsfullt sätt, har organiska normer genomförts för att certifiera ekologiska producenter är kompatibel med amerikanska organiska lagar.

Flera organisationer har genomfört standarder och andra insatser för att upprätthålla miljöskydd, hållbar livsstil och samhällets förtroende för en distinkt ekologiskt kaffe produkt. The Organic Trade Association (OTA) ger amerikanska Ekologiska normer, marknadstrender, fördelarna med ekologisk kaffe inklusive artrikedom och biologisk mångfald uppgifter. Andra organisationer som stöder viktiga insatser för jord bevarande, naturresurs och hållbar livsstil är, Fair Trade Federation, certifierad Rainforest Alliance, certifierad USDA Organic och Smithsonian Migrera Bird Center – The Smithsonian främjar Fågel-Friendly konservering genom Shade Grown Organic Coffee insatser via standarder och förordningar