riskbedömningar hjälper till att hålla dina tillgångar skyddas

Från tid till annan, bör varje företag eller organisation att genomföra vad som är allmänt känd som en riskbedömning. En riskbedömning är en övning som utförs med jämna mellanrum som identifierar områden som kan sätta tillgångar (människor eller på annat sätt) i fara. När denna fara uppstår risken vänder potentiellt in i en kris.

En riskbedömning bör genomföras på alla dina tillgångar. En assest kan vara allt från ett flygplan till en person. Det är bokstavligen allt som du kan ha i din organisation.

Vad är riskerna?
Risk är chansen att exponera en potentiell sårbarhet som kan ha en inverkan på företaget eller de enskilda tillgångarna i en viss situation. Varje risk bör ha en nivå av effekt, vanligtvis Fair, Medium eller Hög. En högrisksituation skulle vara en som sätter tillgångarna i allvarlig fara, t.ex. potentiell förlust av liv eller förstörelse av en tillgång.

I avlägsna områden i konfliktområden Risk Management spelar en oerhört viktig roll i att hålla krisen i schack. Riskhantering är en förebyggande åtgärd som är avsedd att förhindra kris inträffar. Även Riskbedömningar utförs är det också mycket viktigt att se till att krishanteringen planer införs. Crisis Management planer verkställs i händelse av en risk överträds.

Som du kan nog bild Tekniken spelar en roll i riskbedömningen. Till exempel i Maritime, kan bara genom övervakning väderförhållanden risk mätas och utvärderas regelbundet för att undvika potentiell kris ska en båt kör in i en storm. På marken, kan placeringen av en militär konvoj skall övervakas med hjälp av GPS-teknik för att effektivt bedöma risknivåer i termer av potentiell kapning eller haveri. På avlägsna platser och med en enkel uppdelning kan snabbt förvandlas till en krissituation, om risken inte övervakas och hanteras effektivt.

Riskhantering bedömningar kan ofta bana väg för införandet av GPS-teknik för personer som arbetar på avlägsna platser.

I extrema situationer riskhanteringsförfaranden och teknik kan rädda liv. Det handlar inte bara om att leta efter potentiella hot, är det ytterst om att minska risken för att något ska gå fel och förhindra en kris.