voip handledning – saker du behöver för att komma igång med voip

Nu när du har bestämt att VoIP eller Voice over Internet Protocol är rätt för dig, finns det några saker som du måste göra för att komma igång. Följande finns åtgärder du kan vidta för att omedelbart dra nytta av VoIP.

uppdatera datorn

Först på listan är att uppdatera din dator. Du måste ha en höghastighetsanslutning till internet. Även du skulle behöva ha uppdaterat video och audio codec samt den senaste versionen av DivX. Uppdatera din dator är lätt genom att använda verktyg eller program såsom Windows Update.

Besluta om en tjänsteleverantör

Nästa steg är för dig att bestämma om en tjänsteleverantör som kan erbjuda dig rätt VoIP planen. Eftersom det finns många företag som erbjuder sådana tjänster, kan du göra beslutet lättare genom att skriva ner en lista över dina behov, önskemål, samt funktioner i som passar dina behov. Jämför de många planer som finns och göra ditt val.

En sak att komma ihåg är att det finns normalt två planer finns: privatkunder och företagskunder. Bostäder planer kan antingen vara en grundläggande plan som ger en viss samtalstid, eller ett obegränsat plan som ger obegränsade lokal-och fjärrsamtal tillgång. Å andra sidan kan en affärsplan tillhandahålla tjänster såsom flera telefoner, längre taltid, bättre obegränsat ringer planer, lades verksamheten funktioner, röstbrevlåda och fax funktioner, liksom andra extrafunktioner som listor i de gula sidorna. Se till att du väljer en plan som är sörjt för dina behov. Tjänsteleverantören att du äntligen besluta om kan också hjälpa dig att bestämma vad andra dator krav du måste ha. Återigen är det viktigt att datorn är aktuell och uppfyller tjänsteleverantörens krav.

få en telefon adapter

Telefonen Adaptern kommer att ges till dig av din operatör. Med denna adapter kan du konvertera nu din vardagliga hushållet telefon till en telefon som fungerar med din VoIP-tjänst. Använd en Ethernet-kabel ansluter din telefon adaptern till din kabel-eller DSI-modem. Sedan ansluter du telefonen till adaptern med ett telefonjack. Förutom en vanlig telefon, kan du också välja att använda en bärbar telefon till adaptern, och har lätt för en bärbar telefon som fungerar med din VoIP-tjänst. Detta är dock bara de vanliga bärbara telefonen användas inomhus, inte att förväxla med en mobiltelefon.

väljer ditt eget telefonnummer

Nu har du möjlighet att välja ditt eget telefonnummer, en av de bästa funktionerna som VoIP erbjuder. Om du funderar på att hålla ditt gamla nummer med din nya VoIP-system, diskutera detta med din operatör först. De flesta VoIP-leverantörer gör att du kan göra detta. Men tänk på att välja ett annat nummer eller riktnummer har många fördelar. Till att börja med, för familjemedlemmar och vänner som inte har obegränsat långväga ringer alternativ, väljer samma riktnummer som deras kan omedelbart spara dem pengar. De kommer definitivt att tacka er för att ni får möjlighet att ringa dig som om det vore ett lokalsamtal.

På ett större perspektiv, är detta alternativ mycket fördelaktigt för dem som äger företag som siktar på specifika regioner. Säg att du äger ett företag i Florida, men på samma gång, vill du utöka till Los Angeles, Kalifornien. Vid val av Los Angeles, Kalifornien-kod, kan du lätt öka försäljning och produktivitet som du nu har ett lokalt nummer som kunder kan ringa. Detta skulle också minska behovet av ett avgiftsfritt nummer.

Installera och aktivera dina VoIP-funktioner

Din VoIP-tjänsten planen kommer med en rad nya funktioner. För bostäder planer, kan dessa betyda nummerpresentation, röstbrevlåda, vidarekoppling, samtal Block och Stör ej. Ständigt kontrollera med din operatör för att få en fullständig lista över funktioner som kommer med din valda plan. Om du väljer en affärsplan, skulle du njuta av tjänster som gratis fax linjer, flera användare telefon och integrerad VoIP och webbfunktioner. VoIP ger också samma funktioner i de grundläggande planerna. Återigen kom ihåg att när man beslutar om din operatör, jämföra de olika planer som finns och välja en som bäst passar dina behov.

accessorising

Som VoIP blir mer och mer avancerade, är en helt ny grupp av tillbehör introduceras på marknaden. Idag har du lyxen att välja från många olika typer av VoIP-telefoner, headsets, även VoIP bildtelefoner som innehåller ditt ljud med video.

njuta av din VoIP-tjänst

Nu när du har allt du behöver, kan du börja njuta av din VoIP-tjänst. Oavsett om du väljer den grundläggande eller obegränsat plan, kommer du att inse att med VoIP, du nu njuta av mer frihet, tillförlitlighet och större krav på kvalitet, för att inte nämna den mest kostnadseffektiva metoden för att uppfylla alla dina behov av telekommunikation än du någonsin trodde var möjligt .