bärbara GPS mysterier vad är GPS-mottagare

Tack vare de moderna mobiltelefoner och bil säkerhetssystem, nästan alla av oss har hört talas om ett GPS-system. För dem som missade bussen, är GPS en förkortning för Global Positioning System. Men inte många bland oss ??är medvetna om det faktum att enheten som vi alla kallar som en GPS är faktiskt en GPS-mottagare.

** Vad är en GPS-mottagare?

– En GPS-mottagare är inget annat än en elektronisk apparat som kan ta emot de signaler som skickas över till den av en grupp av 24 satelliter som ständigt kretsar eller rör sig runt jorden.

– Dessa satelliter är de viktigaste komponenterna i Global Positioning System.

– Förutom de 24 satelliter, är tre fler satelliter tillhandahålls också som back up, så att det finns ingen förlust av signal även om någon av de 24 inte fungerar.

** Hur fungerar en GPS-mottagare fungerar?

– En GPS-mottagare fungerar som en behållare för de signaler som skickas över till den av en GPS.

– Vikten av varje av de 24 satelliter i GPS är enorm och någonstans runt 3500-4000 pounds.

– Dessa satelliter är utformade på ett sådant sätt så att fylla 2 hela rotationer runt om i världen i varje 24 timmar.

– De inrättas på ett sådant sätt att vid varje given tidpunkt, kommer du vara säker på att hitta minst fyra satelliter av totalt 27, i himlen.

– GPS-mottagaren använder helt enkelt de signaler som skickas till den av minst 4 olika satelliter och beräknar sedan avståndet mellan dem genom en matematisk process som kallas Trilateration, och slutligen visar sitt eget läge.

** Vad är nyttan av en GPS-mottagare?

– Den största nyttan av en GPS-mottagare är att lokalisera positionen för ett objekt, en person, ett fordon eller en flygning, som kan vara antingen stillastående eller i rörelse.

– Det innebär att en GPS-mottagare hjälper dig att hitta din väg om du går vilse, eller till och med hjälpa dig att hitta din förlorade mobiltelefon eller din bil som stals.

– GPS-mottagare används i stor utsträckning i det militära och flygindustrin, och också används kommersiellt för att hålla koll på läget och hastigheten hos de fordon, kartlägga kartor etc.

** Vilka är de olika typerna av GPS-mottagare?

– GPS-mottagare är av två huvudtyper, handhållna ettor och de bärbara dem, även om de är båda ganska portabel.

– Den handhållna som är de mest användbara dem när du planerar att gå till fots på några obekanta platser, till exempel medan vandring, trekking eller camping.

– De bärbara dem är de som normalt är förknippade med de fordon och kan fästas på sidan av instrumentbrädan eller på en viss plats byggd för mottagaren att passa in

** Vad bör man tänka på när man köper en GPS-mottagare?

Det första du bör göra är att jämföra alla GPS-mottagare på marknaden, och bara välja den bästa en som perfekt passar dina individuella krav. Om du är en trekker eller ett äventyr kärleksfull person, köpa de allra minsta handhållna typ av GPS-mottagare skulle vara bäst för dig. Om du älskar att ta bilen vart du än går, skulle en bärbar GPS-mottagare att göra susen.