GPS-spårning med hjälp av en mobiltelefon

Den GPS-aktiverade mobiltelefon marknaden förväntas mer än fördubblas fram till 2012, slå 550 miljoner enheter. Sätt ihop allt och GPS-chipset intäkter förväntas mer än fördubblas till 1,3 miljarder dollar på bara tre år, enligt In-Stat. Den GPS-baserade NextGen-systemet, beräknas vara färdig 2025, kommer räta linjer (blå) och tillåta fler plan för att säkert dela himlen. För närvarande, Air Traffic Control Towers (ATCT) guide plan genom start, sedan lämna över dem till en terminal Radar Approach Control (TRACON) anläggning som håller synsätt och korridorer avgång ordnade under de kommande 50 miles. GPS-systemet har utformats för att vara så nära korrekt som möjligt. Det finns dock fortfarande fel.

Mobiltelefon GPS-spårning kan också vara en användbar funktion till räddningstjänsten eller polisen när du svarar på ett 911 samtal från en GPS-mobiltelefon. Av denna anledning har FCC lagstiftat att trådlösa nät tillhandahålla lokaliseringsuppgifter för 911 samtal från mobiltelefoner. Mobiltelefon GPS-tracking system är tippad som en av de mest avancerade tekniska milstolpar i historien av mobila kommunikationssystem.

Global Positioning System (GPS) gör det möjligt för användarna att släpa sin egen plats genom analys av satellitsignaler strålade ner från många satelliter. Mobiltelefon GPS hemsida uppdrag i efterdyningarna av 11 september till Federal Communication Commission (FCC) krävs cell tjänsteleverantörer gör GPS-spårning av mobiltelefon samtal möjligt. Alla telefoner som gjorts sedan 2005 är GPS-spårbar.

Mobiltelefon GPS-spårning är en av dessa förskott. Cell Phone GPS-spårning kan vara användbar i många samhällsskikt och speciellt när någon nödsituation uppstår. Bild scenen av en trafikolycka där skador har uppstått.

Uppdatering: Nokia tänker N95 är en kraftfull en för all ersättning för en mediaspelare, digitalkamera, digital kamera, PDA och nu en GPS-navigator. Den har en 2-vägs slide koncept att förenkla växla mellan olika funktioner. Nokia, Motorola och Beneflon är bara några av de företag som nu tillhandahåller GPS-aktiverade telefoner. Detta kommer att förändras när de andra tillverkarna ikapp, sedan får vi se denna teknik som installeras som standard integration.