bygga ett stratum 1 gps NTP-server

Network Time Protocol (NTP) har utvecklats för att ge ett sätt att synkronisera Internet klienter till en exakt nätverk tid referens. NTP låter tiden på klientdatorerna som ska sättas till inom en bråkdel av den korrekta tiden. NTP-protokollet är en svit av program som utformats speciellt för ändamål tidssynkronisering. Ansökan källkoden är fritt nedladdningsbara från NTP hemsida. Ursprungligen utvecklad för operativsystemet Linux, har NTP sedan portats till Microsoft Windows-plattformar.

Kombinera en riktig extern timing referens med NTP ansökan ger en mycket exakt enhet nätverk timing. I den här artikeln beskrivs hur du använder en billig GPS-mottagare i kombination med NTP programdistribution att ge en exakt stratum 1 NTP referens server timing.

NTP Källkoden kan hämtas från NTP hemsida och måste kompileras på den lokala maskinen. Den nedladdningsbara NTP tar-filen extraherar till en katalog där manus finns att göra sammanställning och konfiguration mycket rättfram. Linux distributioner såsom Redhat och Debian installerar NTP distributionen som standard. För att ställa in och installera ett stratum 1 tidsserver en stabil extern timing referens krävs. NTP programvara ger ett stort antal förare referens klocka som kan användas för att kommunicera med en rad referenser hårdvara timing. Dedikerad hårdvara timing enheter kan vara oöverkomligt dyr. Dock har populariteten av GPS-enheter minskat kostnaden för GPS-teknik. Låg kostnad GPS-mottagare finns nu tillgängliga från omkring 100 kr. Många GPS-mottagare har en RS232 seriell kommunikationsport, som lätt kan anslutas till en PC. Många billiga GPS-enheter använder NMEA-protokollet, vilket är en vanlig GPS-protokoll för att ge plats och tid. Tidpunkten informationen kan utnyttjas av NTP programvaran som en exakt timing referens för att ge ett stratum 1 NTP-server.

NTP mjukvara behöver sammanställas med NMEA hänvisning klockan föraren gränssnitt med GPS-mottagaren. När sammanställt ansökan måste konfigureras för att använda rätt serieport. Efter avslutad kommer NTP programvara ger en mycket exakt stratum 1 NTP-server resurs.

En NTP-server kan användas för att synkronisera tiden på de flesta datorns operativsystem och nätinfrastruktur. Varje nätverksenhet som har en integrerad NTP-klient kan konfigureras för att synkronisera tid med NTP-servern. Generellt kunder behöver bara IP-adressen för den NTP-server för synkronisering. Med en NTP-server, kan du synkronisera nästan alla enheter i nätverket.