hur man startar ett företag voip-system

För att ställa in ett VoIP-system, behöver du flera komponenter. En central enhet för att hantera samtal, hur en företagsväxel (PBX) eller nyckelsystem enhet (KSU) gör i traditionella telefonsystem är en av dem.

Detta kan vara en dedikerad maskinvara t.ex. en IP-PBX, en vanlig telefonväxel som har IP-aktiverade, eller en server som kör specialiserad mjukvara. Du behöver också telefoner och ett datanät. I många fall, kanske du kan använda dina befintliga digitala telefoner och datornätverk, även om du kan behöva uppgradera några av ditt nätverk hårdvara.

VoIP fördel

Den mest framträdande fördelen med en IP PBX är för företag med flera platser. Med fördelen av VoIP, kan alla kontor på ett LAN eller WAN få vinsten av att ha ett gemensamt system kontorstelefon. Vinsterna är – förlängning uppringning, sömlösa överföringar samtal och andra funktioner.

Förutom att göra det lättare att kommunicera, kan denna uppdelning av funktioner förbättrar samarbetet som anställda på olika platser kan verkligen känna att de är en del av samma organisation. Plus, om de är på företagets nätverk, de telefonsamtal är gratis – även om dina kontor ligger tusentals miles från varandra. Det är en fördel att spara pengar som spenderas på att ringa mellan två grenar av samma kontor.

VoIP konversationer

Datornätverk är konstruerade för att hantera röriga uppgifter: paket anländer i ordning och vissa är även förlorat, men i de flesta fall de data som skickas kan lätt rekonstrueras när det behövs. Röstsamtal, men är inte lika toleranta mot dessa typer av störningar. Varje paket av ljud måste komma i rätt ordning, eftersom de sänds i realtid – om paketen går förlorade, konversationen låter förvrängt, hackig, eller faller av alla tillsammans. Det är därför VoIP-tjänster som är beroende av Internet för att överföra samtal kan ha ojämn telefon kvalitet.

Valet av en VoIP-lösning är ett stort beslut. Voice tjänsten är avgörande för driften av verksamheten, så att ingen vill implementera en teknik som kommer att kompromissa samtalskvalitet eller tillförlitlighet på något sätt. Å andra sidan, de kostnadsbesparingar och mervärde funktionalitet tillgänglig med VoIP gör det en övertygande investering.

lans & WAN

VoIP telefon system är fördelaktigt för företag som har flera platser grenar, distansarbetare och fjärranslutna försäljningskontor. Och de platserna är förbundna med ett företags lokala nätverk (LAN) eller Wide Area Network (WAN). I så fall bolagen är lämpliga för att använda ett VoIP-system.

Du kan dela alla funktioner i din telefon system på alla dina platser. Dessutom, även om du har ett kontor på ett ställe och en på annan plats, tillåter VoIP samtal mellan dem via förlängning uppringning, vilket gör det till ett noll kostnad samtal. För företag med rejäl månatliga långväga avgifter på grund av samtal mellan fjärran platser, är en attraktiv anledning att uppgradera.

VoIP-processen

En VoIP telefon kräver en vanlig telefon, en adapter, bredband Internet, och en prenumeration på en VoIP-tjänst. När du ringer ett samtal, är det skickas över Internet som data tills den närmar mottagarens destination.

Därefter kopplas samtalet översätts tillbaka till en mer traditionella formerna och fullbordar resan över vanliga telefonlinjer. Även känd som Internet-telefoni, gör detta för extremt billiga fjärrsamtal och internationella samtal.

VoIP nackdelar

Den största nackdelen med VoIP-system är nätverket krav.

I VoIP-telefoni är den största utmaningen är bandbredden. Det kräver hög bandbredd för tydlig meddelandehantering.