uppväger kostnaderna för att byta ut din gamla telefonsystemet till voip.

Den nya revolutionen har kommit och det är här för att stanna. Nu är det ett djärvt uttalande, men det är sant. Företagen kan inte längre växa till kundernas förväntningar utan att behöva digitalisera sina kommunikationskanaler. Många företag använder fortfarande de gamla telefonsystem där avsaknaden av expansionen kan försvåra även den lugnaste av människor, men en hel del söker lösningar för framtiden. En Voice-Over-IP (VoIP)-systemet kan utvidgas till gränslösa möjligheter. Allt från att ta telefonen med dig i ett annat kontor, land och med världsdel utan tekniska kunnande, gör detta till en av de stora framsteg som Internet har insett. Inte längre behöver du ha fastnat på ett kontor om väntar ett viktigt samtal kan samtalet vidarebefordras, integreras med en mobiltelefon och även skickas till dig. Eftersom hela kommunikationen digitaliseras, kan detta meddelande manipuleras in i alla typer av mål, bland annat köra en auto-skötare som skulle vidarebefordra dina samtal till en annan plats oavsett var den platsen är.

Många business telefonsystem kräver denna inställning och även tills nyligen företagen hade att spendera förmögenheter på att utveckla dessa komplicerade system jämfört med traditionella analoga telefonlinjer, är det inte längre lönsamt eller kostnadseffektivt att distribuera sådana system. Utplaceringen ensam är oftast dyrare än en hel årsförbrukning av ett liknande system men distribueras med hjälp av VoIP-teknik. Även VoIP har några bakslag som om internet-anslutning och makt går ut, kommer telefonsystemet vara offline också. Men som alltid, det finns lösningar, kan oavbruten nätaggregat hålla systemet igång, men hur effektiv kan ett företag verkligen ska köra i mörker?

De många framsteg har gjort VoIP-teknik aktuell och bättre version av den gamla telefonsystem, som nu gått i pension.