Varför sjökort hjälpa till med navigeringen bättre än marin radar gör

Även marina radarsystem göra underverk för fartygsdrift, ökningen i marin navigation risker, liksom överklagande för säkrare och enklare resor gör de marina radar somehow otillräckliga när det gäller teknik. Detta är anledningen till sjömän och båtägare eller operatörer nu använder marina GPS. Liksom båten radar, kommer den marina GPS med en radar och en väder möjlighet att avgöra väderförhållanden och upptäcka andra landmål som kan påverka fartygets navigering.
Emellertid visar den marina GPS mycket skillnad även om visningsalternativen ensam. GPS-displayen är liknande den av den marina radarns men det ger den touch-screen alternativ, färg och zoom alternativ för en mer detaljerad vy av närheten. Din GPS-sidan kommer att visa de fyra viktigaste sakerna du behöver veta: GPS-hastighet, GPS-riktning, djup och GPS-position. Förutom de fyra du kan zooma in på skärmen och ta reda på hur djupt vattnet båten är på för tillfället samt vattnen runt ditt fartyg med ett avstånd. Djupare vatten visas i vitt, medan grunda vatten kommer i blått. Mariners och båtfolk finner detta mycket användbart eftersom det hjälper dem att undvika vatten som är för grunt för sina båtar för att gå igenom.
Sjökort bestämmer också synlighet i de områden som du väljer. Mariners kan inte berätta om sikten bara genom väderrapporter eller indikationer eftersom de är annorlunda och inte helt i synk. Långsamma regn kan åstadkomma någon synlig alls, precis som skyfall ibland inte kan påverka sikten också. Mariners kan också berätta om tidvatten inom alla områden som omfattas av de plottrar som dessa programmeras in i utrustningen redan. En mycket tilltalande inslag i verktyget är hur det håller information om marinor och hamnar. Genom att klicka eller trycka en småbåtshamn på skärmen, visar monitorn de marina resor väsentligheter som kan intressera sjömän: tillgången till bränsle, marina tjänster som erbjuds, grundläggande bestämmelserna acceptabla former av betalning, och diverse tjänster, inklusive toaletter. Detta är särskilt praktiskt för sjömän, och de som är maklig roaming delar runt om i världen.