GPS-teknik och mobiltelefoner

copyright 2006 angela carter

Tänk dig att köra någonstans nytt, du, Aore förlorat, osäker på var du befinner dig på, och ju mer du försöker hitta vägen ut mer förvirrad du får. Vet du hur säkert det område som du, Aore i är, är det säkert att ta sig ur bilen för att fråga efter vägen eller är du riskerar attackeras? Vad händer om du är hotade eller attackerade, har du din mobiltelefon, slå 9-1-1, men inte kan tala om för operatören hur man hittar dig. Tänk dig en olycka, eller bevittnar en olycka, men du är osäker var du är, ringer du 9-1-1 men inte kan berätta var du är. Tänk dig att bli sjuka medan i bilen, ringer du 9-1-1, men blir medvetslös innan du kan berätta för någon var du, Aore på, hur ska någon hitta dig? Tänk dig att på en vandring eller cykeltur när du plötsligt inser att du inte vet var du är, hur kommer du hitta tillbaka säkert?

Den amerikanska FCC (Federal Communications Commission) har i uppdrag att E911 (Enhanced 911) vilket kräver att lokaliseringen av en mobiltelefon för att ringa 9-1-1 kan bestämmas. Programmet är uppdelat i två delar, den första kräver transportörer att rapportera telefonnumret för den som ringer och placeringen av antennen som tog emot samtalet. Den andra delen kräver transportörer att kunna ge en mer exakt plats. Detta kommer att kräva att tillverkarna för att installera en GPS-mottagare i alla mobiltelefoner. Fördelen med detta inte bara innebär att en mobiltelefon snabbt kan lokaliseras, men att mobiltelefoner kommer att ha möjlighet att få vägbeskrivningar, och för att användas som en handhållen GPS ur bilen.

Det finns två sätt att en GPS-mobiltelefon kan användas för att få en vägbeskrivning. Den första är att prenumerera på en GPS-navigering tjänst, som blir tillgängliga, men är begränsad vid denna tidpunkt. Det andra sättet är genom användning av ett program. Att kunna prenumerera på en trafiktjänst som har sina nackdelar, om du är utanför ditt täckningsområde dina navigeringsfunktioner vann? T arbete. Plus, inte bara att du måste köpa en GPS-mobiltelefon, måste du också betala en uppsättning avgift och en månadsavgift och vara under en 3 månaders till ett års kontrakt.

Det andra sättet att få vägbeskriving är att köpa ett program, men du måste ha en kompatibel mobiltelefon. De program och kartor finns på ett minneskort och det finns ingen anledning att betala en månadsavgift och sedan kartorna är i telefonen du är inte beroende av en GPRS-anslutning.

Om du vill ta din GPS mobiltelefon med dig när du är ute på din bil, är inte bara det integrerade GPS-mobiltelefoner, det finns GPS tillägg finns också.

En annan fördel med att ha en mobiltelefon med GPS-teknik är att föräldrarna vet var deras barn är när som helst (så länge de har telefonen med dem). Vissa bolag erbjuder denna tjänst barnet plats som, Äòpeace i sinnet, AO funktionen. Det är oftast en månatlig serviceavgift för denna tjänst.