VoIP sparar både utrymme och pengar

Företag, särskilt små och nystartade företag, letar alltid efter sätt att minska kostnaderna och spara pengar. En av de största kostnaderna för små företag kan vara deras kommunikationssystem. Även om det är en stor konsument av bolagsvinster, är ett effektivt kommunikationssystem nödvändigt om verksamheten ska överleva. Så hur kan du minska dina telefonkostnader ändå upprätthålla en effektiv kommunikation nätverk som gör att du kan hålla kontakten med dina affärspartners, kunder och även din personal?

VoIP – alternativet till traditionell telefoni

VoIP, eller Voice over Internet Provider, är det allra senaste inom telekommunikationssystem. Istället för att använda en traditionell fast telefon eller analogt system, använder VoIP din bredbandsanslutning för att skicka? Paket “av data till samtalet destination, där den omvandlas tillbaka till en ljudsignal. Eftersom den använder det befintliga bredbandsnätet dagarna av dåliga telefonförbindelser, speciellt om du ringer ett utländskt nummer, är det över som den hastighet med vilken data överförs mycket snabbare och effektivare.

VoIP används ursprungligen PC-till-PC-anslutningar, men för en tid ljudkvaliteten (dikteras av kvaliteten på mikrofonen installerat i datorn) var dålig. Nu har dock VoIP-leverantörer utvecklat system som, samtidigt som det fortfarande verkar som ett VoIP-system, använder vanliga telefoner som en del av nätverket. Använda VoIP är precis som att göra ett vanligt telefonsamtal.

Business VoIP tar fart när kunderna inser att ett billigare alternativ till traditionella system kan anslutas till ett befintligt IT-nätverk. Inte bara kan det ge dig billigare lokala och internationella samtal, men det kan också integreras i satellitkontor oberoende av plats. Detta innebär att dina kunder och klienter kommer att kunna ringa någon av dina kontor och ändå bara betala en lokal kurs samtal. Det kan du också hålla bättre kommunikationer kontakt med satellitkontor, även om dessa kontor är utomlands.

Inget behov av att lägga till extra hårdvara

Små företag VoIP kan du också spara pengar om du sätter upp ett nytt kontor som du inte kommer att behöva dra en separat kabel till kontoret för telefonsystemet. Om din telefoni utrustning är relativt ny, bör du kunna införliva VoIP med väldigt lite extra utlägg på hårdvara eller extra utrustning.

Eftersom VoIP använder din befintliga system, finns det ingen anledning att lägga extra hårdvara till ditt kontor planen. Inte bara spara det du pengar på inledande kostnaderna, men också sparar utrymme också. Det kan tyckas som en liten fråga, men för små företag eller nystartade företag som opererar i små lokaler, kan detta ytterligare platsbesparande faktorn gör en stor skillnad. Använda VoIP har en annan stor fördel – det säger dina kunder och kunder som du ser på framtiden och är beredda att använda den senaste tekniken för att ge ditt företag en konkurrensfördel. VoIP kan ge ditt företag lite extra? Kudos “, speciellt med klienter som redan gått över.

Några nackdelar?

Den enda nackdelen med att använda VoIP snarare än ett traditionellt telefonisystem kan vara din bredbandsanslutning. Glöm inte att din VoIP-system kommer att vara effektivt? Piggybacking “av din Internet bredband, så om din bredbandshastighet är långsam eller du lider av täta förlust av anslutning, skulle detta inverka negativt på något VoIP-system installerat. Om du har några tvivel om din bredband förmåga att genomföra VoIP, är det bäst att kolla med din Internet Service Provider och en VoIP-leverantör, som kommer att kunna ge dig råd.

Småföretag VoIP är äntligen på väg att bli ett lönsamt alternativ till traditionella telefonsystem. Med de senaste framstegen inom fiberoptik och snabbare och stabilare bredbandsuppkopplingar, det har aldrig funnits en bättre tid att titta på hur ditt företag kan dra nytta av att byta till VoIP.