fyra punkter att tänka på när man köper en gps utforma

För att göra rätt val från alla de olika GPS-system som finns på dagens marknad, är det nödvändigt att ha en praktisk förståelse för vad de erbjuder, och vad användaren kan förvänta sig från enheten. Ett bra ställe att börja är genom att granska de viktigaste komponenterna.

Ett. Mottagaren (eller antenn). GPS-mottagare använder signaler från satelliter som kretsar runt jorden på kända positioner. Varje satellit har sin egen identifieringskod och sänder en signal som GPS-mottagaren kan använda för att beräkna avståndet från anordningen till denna satellit.

2. Den del av systemet som använder den mottagna informationen för att uppskatta där anordningen är belägen på en inre karta.

Tre. De olika funktionerna för rutt kartläggning och registrering, som varierar från system till system, beroende på avsedd användning.

4. Och slutligen, den skyltdelen (vilket kan variera avsevärt från begränsad platsinformation till fyrfärg tredimensionella kartor över närområdet och rådde rutt).

Erkänner att alla GPS-systemet bygger på samma princip, är det en bra idé att åtminstone vara medveten om den bakomliggande tekniken så att du kan fatta ett välgrundat beslut när de väljer vilket system du vill investera i. Utan att bli alltför teknisk, GPS enheter använder standard triangulering. Genom att använda 3-4 +-signaler, hittar enheten den punkt i rummet vid vilken sfärer som representerar avståndet från varje satellit korsar varandra. Detta gör att enheten programvara för att beräkna sin egen position genom att hitta den platsen.

Denna platsinformation, gör att programvaran kan sedan peka enhetens position på en karta, och använda informationen för ett antal operationer, från att bara visa platsen, för att kartlägga en föreslagen väg att resa.

Du kan bryta ner olika typer av GPS-system i tre klasser; väg, vandring och sjöfart. Varje klass är vidare indelad i andra typer som erbjuder olika funktioner beroende på användarna avsedda användning och den miljö inom vilken de kommer att vara i drift. Vad är viktigt att komma ihåg är att denna teknik inte tillåter överföring av faktiska kartdata via satelliterna. Det är endast sysslar med att identifiera placeringen av enheten.
Identifiera dina behov och förväntningar på enheten är det första steget. När du har klargjort detta är du redo att utvärdera dina alternativ och göra ett bra köp.