genomför en röst över IP beredskap bedömning

2005 spås bli ett år av voice over IP (VoIP)-lösningar för ett växande antal företagskunder företag – både stora och små.

Om du har övervägt fördelarna med att implementera VoIP, är du verkligen inte ensam. I sin nyutkomna “2005 Telekommunikation Rapport,” Harris Interactive fann att 87% av affärs-beslutsfattarna är bekanta med VoIP och, om det antalet, 12% för närvarande använder det i sina organisationer.

Så vad är den stora attraktionen?

Kostnad främst. Men att sänka företagets telekom kostnader är bara en aspekt av lockelsen av att genomföra VoIP-lösningar. Andra fördelar är att potentialen för mervärdestjänster och förmåga att mer avancerade funktioner som möjliggörs genom integrering av tal och data (t.ex. videokonferenser, avancerad röstbrevlåda funktioner, etc.)

Låter bra, men här är där skon klämmer … det är också uppskattat att upp till 85% av företagens nätverk är helt enkelt inte redo att hantera VoIP.

Kombinera röst med data är en svår proposition. Efter årtionden av att vänja sig nästan perfekt ljudkvalitet levererat över traditionella röst-nät, kan även de minsta förseningarna i voip vara mycket irriterande.

Innan dykning i till en fullt utvecklad VoIP-lösning, är det lämpligt att du gör en röst över IP beredskap bedömning av ditt befintliga nätverk. Denna bedömning kommer att förse dig med två mycket viktiga bitar av information:

Förmågan hos din befintliga datanätverket att leverera högkvalitativa VoIP-samtal, och, förmågan att utvärdera kvaliteten på dessa samtal under ett brett utbud av trafik scenarier. Tänk på att de flesta datanät inte var utformade för VoIP, så chansen är stor att vissa uppgradering av ditt befintliga nätverk kommer att bli nödvändigt. Ett viktigt krav för VoIP att arbeta är QoS. (Förkortning för Quality of Service, ett nätverk term som anger en garanterad genomströmning nivå). För QoS ska fungera måste de routrar och switchar som hanterar flödet datatrafiken i nätverket kunna prioritera VoIP datapaket via QoS.

4 steg till en framgångsrik voip beredskap bedömning

Ett. Genomföra en fullständig inventering av ditt befintliga nätverk. Identifiera routrar, switchar och länkar i nätverket och lagra sina konfigurationsdata i en databas. Detta steg är viktigt innan du kan gå vidare till steg 2.

2. Fastställa den aktuella CPU, minne och bandbredd för dina nätverksenheter, routrar och switchar. Denna information kommer att ge dig en “baseline” av din befintliga nätverksinfrastruktur och nuvarande kapacitet.

Tre. Simulera och jämför VoIP användning scenarier att uppskatta samtalet nätkapaciteten.

4. Bestäm hur väl VoIP kommer att utföra på ditt nätverk genom att mäta simulerade VoIP-trafik och beräkning samtalskvaliteten baserad på en Mean yttrande Betyg (MOS).

Vi har nyligen lagt till en VoIP-verktyg bandbredd kalkylator för att hjälpa dig att avgöra olika codec, MOS, och scenarier bandbredd.

Även VoIP kan rida över motorvägar som din data som för närvarande gör, är det ett nytt program med nya regler. En VoIP beredskap bedömning kommer att ge dig den information du behöver för att infoga en VoIP-lösning utan onödiga krångel och kostnader på grund av brist på ordentlig planering och forskning.