gör ditt bidrag i videokonferenser

Det finns en god chans att nästa gång du deltar i en klass eller seminarium kommer det att vara online. Den webbseminarium eller webinar för den oinvigde, har snabbt blivit språng till medel för att sprida information till stora grupper snabbt. Deltagare älskar det eftersom de kan delta utan att lämna sina hem eller kontor. Företagen är stora på det eftersom de kan nå anställda eller presumtiva kunder oavsett var de är, och spara stora medan du gör det.

gör ditt bidrag

Om det är tänkt att vara en öppen diskussion, förbereda några snabba poäng i förväg. Gör anteckningar under sessionen om du tror att det är nödvändigt. Undvik negativa kommentarer eller någon kommentar av en personlig karaktär. Kom ihåg att det är fortfarande en professionell inställning.

Det är sant att webbkonferenser är annorlunda från normen mötet inställningen, men reglerna om god etikett fortfarande gälla. Om du förväntas att logga in på en viss tid, göra det. Anteckna eventuella e-påminnelser om konferensen så att du inte missar det datumet.

Undvik förirra off topic. Det kan vara en stor pengar sparare, men med webbmöten tiden är fortfarande pengar. Använda möte programvara som möjliggör samarbete och fritt flöde av idéer kommer att göra för en mer meningsfull session. Vissa funktioner du kanske vill titta på är:

• whiteboard
• Text chat
• Live video

deltar i ett webbmöte

När deltar en webbkonferens finns det frågor du kommer att bry sig om och vissa kommer du inte. Om din arbetsgivare eller konferensvärd använder en RHUB Communications lösning namnet inte skulle betyda mycket för dig. För din egen skull, men det är en bra idé att ha en checklista för att säkerställa att du får ut det mesta av din konferens upplevelse. Saker som behövs från mötet programvara inkluderar:

• Internet-anslutning: Hög hastighet är att föredra eftersom det kommer att möjliggöra snabbare nedladdningar. Den förbättrar också video-och ljudkvalitet.
• Högtalare och mikrofon: En mikrofon är valfri eftersom det beror på formatet på den särskilda konferensen. Högtalarna är viktiga.
• Webbkamera: Det beror på om du ska synas i webbmöte. I många fall är detta inte nödvändigt.
• Fjärrkontroll: Desktop-åtkomst kan ofta hjälpa till att förmedla över en aning bättre när andra kan se exakt vad som presenteras

Som med face-to-face möten, får du vanligen från webbkonferenser vad du är villig att sätta i det. Lyckligtvis, delta i en webbkonferens är inte en teknisk fråga, så att du kan koncentrera dig på det som är viktigt. Så innan du går din nästa webinar eller webbmöte, tänk på vad du kommer att bidra med.