Voice over IP-telefoni kommer av ålder

Med tillkomsten av utbredda bredbandsförbindelser, är konsumenter upptäcker vad företagen har känt ett tag. Voice over IP-telefoni, eller VoIP som det är känt, kan vara ett gångbart och kostnadseffektivt alternativ till Plain Old Telephone System (POTS). Eftersom VoIP uppkomlingar poppar upp överallt, notably Vonage, Packet8 och Skype, är även de stora Internetleverantörer erbjuda röst över IP-paket till sina privatkunder

Sådana funktioner som nummerpresentation, vidarekoppling, automatisk återuppringning, och även 3-vägs ringer är standard på de flesta VoIP-paket, medan många telebolagen anser dem lägga på det och kommer att debitera dig extra. Men den verkliga kickern är, om det är rätt för dig och du väljer rätt Voice over IP lösning, bör du kunna minska din telefonräkning med hälften eller mer.

hur fungerar Voice over IP arbete?

IP-telefoni är en paketförmedlande teknik, till skillnad från kretskopplad som används av PSTN (Public Switched Telephone Network). PSTN metoden använder koppartrådar att fysiskt ansluta en ringer till en annan genom en serie av krets växlar, som illustreras av de växeltelefonister av gammalt.

I voice over IP, är den analoga röst omvandlas till digitala paket som dirigeras via internet, och i fallet med en av parterna är på en PSTN-anslutning, är paketen dirigeras till närmaste lokala ställverk och placeras tillbaka på PSTN. Om båda personerna använder VoIP, då finns det ingen anledning att använda PSTN, och hela konversationen sker över Internet.

Självfallet, är detta mycket mer kostnadseffektivt än att använda mark linjer för hela sträckan. Om en samtalsgrupp i New York använder VoIP för att ringa ett PSTN-nummer i Seattle, lämnar samtalet inte internet tills den når omkopplingsstationen i Seattle, vilket gör det i praktiken, ett lokalsamtal.

nackdelarna med röst över IP-telefoni

Det finns några punkter som man bör allvarligt överväga när man tänker på dumpning av krukor. VoIP kräver i allmänhet en bredbandsanslutning till Internet, vilket i sin tur kräver makt. Om ett strömavbrott skulle inträffa, har du ingen telefontjänst. Batteribackup skulle kunna lösa detta problem, men inte på lång sikt. Internet Service Providers (ISP) har också en tendens att gå ner ibland, även om de blir bättre hela tiden. Samtal kan vidarebefordras till din mobiltelefon om din makt är ute, men i verkliga katastrofsituation, även mobiltelefoner är inte en perfekt backup, som sett av orkanen Katrina. Faxa över ett IP-nätverk har visat sig vara problematisk. Faxar skanna ett dokument och konvertera data till ljud, som inte reser väl över internet. I IP-telefoni, har stora framsteg gjorts på en standard som kallas T.38, vars uppgift är att omvandla faxet ljudet i Filformat som kan sändas uppgifter. Ett annat alternativ är iFax, T.37 standard som skickar fax som e-postbilaga eller en avlägsen utskrift med Internet Printing Protocol. Idag kan separata faxlinjer läggas flesta VoIP-operatörer för en extra kostnad.

Räddningstjänster som 911 är också ett problem med IP-telefoni. Det är naturen av Internet som att knyta en viss nod till en geografisk plats är ganska svårt, och gatuadresser är inte lätta att dirigeras till en närliggande call center. I USA har FCC uppdrag att VoIP-leverantörer genomför Enhanced 911 (E911). Leverantörer gör framsteg genom att uppmuntra sina kunder att registrera en gatuadress till sitt telefonnummer, så att de kan dirigera nödsamtalet till en närliggande callcenter.

Voice over IP och bredbandsuppkopplingar

Medan en bredbandsanslutning är inte absolut nödvändigt, det är vad som gör VoIP glans. Många hushåll vänder sig till DSL-eller kabelmodem för sin internetuppkoppling, och trådlöst bredband WiFi hotspots poppar upp överallt.

Problemet med DSL är att den tillhandahålls av telebolag som för det mesta kräver att du har en fast telefon, ganska mycket besegra syftet. Vissa regionala Telco s börjar bolagisera sina DSL-tjänster genom att erbjuda “DSL”, en Internet-anslutning utan den analoga linjen på accessnätet. När du tänker på det, det är verkligen inte verkar vara mycket motivation för telekomoperatörer att främja VoIP, eftersom det skulle faktiskt vara som att skära sina intäkter i hälften.

Om ditt hushåll har kabel-tv, du mer än sannolikt kan få bredband via ett kabelmodem. De flesta kabel leverantörer tar ut runt $ 50 per månad för bredband, och för dem som använder Internet ofta är en Internetanslutning med hög hastighet väl värt priset. Vissa kabel IPS erbjudande bostäder Voice over IP för $ 40 – $ 50 per månad. Genom de rena spela VoIP företag som Vonage eller Packet8, kan du få VoIP för runt $ 15 – $ 25 per månad, eventuellt eliminerar behovet av en fast telefonlinje alls.

Trådlösa nätverk fungerar också bra för VoIP, och är särskilt praktiskt om du reser mycket. Hotspots över hela världen gör att du kan ringa var som helst med hjälp av en WiFi VoIP-telefon. Internet-telefoner finns i alla former och storlekar med alla typer av klockor och visselpipor. Ur ett komplett företag bordstelefon från Cisco, till telefoner särskiljas från mobiltelefoner, även vanliga mobiltelefoner som VoIP kapabla – nya produkter och teknologier kommer ut varje dag för att få dig bättre ansluten för mindre.

Voice over IP-telefoni har mognat. Om du har tillgång till en bredbandsuppkoppling, kan du klippa tänkas din telefonräkning med hälften eller mer, aldrig betala långväga avgifter i USA och Kanada, och betala mycket mindre för internationella samtal – så lite som 3 cent per minut. Ljudkvaliteten är oftast lika bra som en mobiltelefon anslutning. För att testa din nuvarande bredbandsanslutning, besök http://www.TestYourVoip.com och hämta Java-applet. I ungefär 20 sekunder kommer de att visa dig i detalj hur din VoIP-telefonsamtal skulle fara till och från nationella och internationella destinationer. När du vet om din anslutning kan upprätthålla den extra trafiken, det är bara en fråga om att hitta en pålitlig Voice over IP-telefonitjänster.