fördelarna med IP-telefoni i hemmet

Eftersom Internet växer sig allt större och kan hittas i allt fler hem över hela världen, är de samhällen där vi bor krymper i termer av kontakt förmåga varje dag. När fler kontakter knyts mellan människor globalt, har det funnits en stark efterfrågan för att förbättra konversera förmågor bortom kapaciteten och kostnaderna för den traditionella telefonen marknaden.

En teknisk innovation som syftar till att överbrygga klyftan mellan människor är Voice over Internet Protocol (VoIP). Detta förfarande är dirigering av röstsamtal över Internet via ett paketkopplat nät, i motsats till den telefonsystemet av kretskopplade nät.

Den omedelbara nyttan som är uppenbart för användare av Voice over Internet Protocol hemma är i kostnaden. Traditionell telefon långväga kostnader har gjort den dyr att ringa avlägsna vänner eller familjemedlemmar att alla utom de mest hängivna, vilket resulterar i en uppluckring av de familjeband som kan vara till skada för enskilda och även kommer att sluta med de flesta familjer känner en betydande mängd av ånger. Med VoIP-teknik, familjemedlemmar och vänner som bor långt ifrån varandra behöver oroa dig inte längre om de betydande kostnader för att hålla kontakten. När båda parter använder VoIP-teknik, till exempel, kan hela samtalet vara gratis, oavsett var i världen de parter ringer från. Det är viktigt att komma ihåg, om du är en mässing-stift budgeter att kostnaden för den totala Internet kostnadsfritt till dina lokaler bör ingå i den totala kostnaden, men detta är oftast fortfarande betydligt mindre än bara ett samtal till en familjemedlem i Florida från Kanada eller ens norra USA skulle kosta.

Det är även möjligt att använda VoIP-teknik för att ringa en vanlig telefonlinje, men i dessa fall kommer det att finnas en kostnad som, vanligtvis till VoIP användaren. Dessa kostnader är oftast lägre än motsvarande telefonitjänster, och avgifterna beror på vilken typ av allmänna telefonnätet till VoIP-anslutning som används.

VoIP i hemmet medför också vissa betydande fördelar i form av funktionalitet. Tekniken kan användas samtidigt med video samtal, så att den som ringer också kan se varandra och sina hem när de pratar. Den kan också fungera samtidigt med filutbyte eller snabbmeddelanden meddelandetjänster såsom MSN för att uppnå omedelbar diskussion och tillämpning av filerna byts. Inkommande samtal som använder VoIP kan också överföras från var som helst, oavsett var anslutningen till Internet sker.

Slutligen, gör tekniken tillgänglig via VoIP det möjligt att ta ditt telefonnummer med dig var som helst i världen utan att behöva informera dina många kontakter där de kan nå dig vid en viss tidpunkt och antal. Numret tilldelas av företaget, som Skype, förblir telefonnummer oavsett vilken plats användaren kan vara på.