VoIP-system en trend för sparande

Häromdagen var jag tvungen att ringa en vän i Singapore så jag ringde hans VoIP-nummer. Samtalet inte ansluta eftersom ny vän hade sin dator och slå hans VoIP phone adapter var också avstängd.

Jag försökte hans mobil och slutligen fick genom honom.

Jag frågade min vän varför hans telefon adapter var utanför och han sa “gamla vanor dör hårt”. Han sade att i Singapore vanan är att använda mobiltelefonen även om det är dyrare.

När jag påminde min vän att detta samtalet kostar mig högar (jag ringer International) suckade han och sa att han hade glömt att jag skulle betala för samtalet.

Han sa att han skulle slå på sin voip telefon adapter (jag är säker på att du vet den ditt hem / kontor pluggar in) och jag kunde ringa tillbaka om några minuter vilket sparar mig massor.

Med världens ekonomier i spillror lämnar de flesta av oss med liten eller ingen disponibel inkomst dess kul att se att det finns ett sätt att minimera en kostnad som är klassad som en av de nödvändigheter i livet, dvs. kommunikation med omvärlden. Men som min vän sa “Gamla vanor är svåra”.

Det är bara ett tänkesätt verkligen men ett tänkesätt som bör kontrollera med verkligheten från tid till annan. Titta på spridningen av Texting meddelanden och användningen av mobiltelefoner som en “vanlig telefon” för samtal, långa och korta. Vi tror ingenting av det för att plocka upp telefonen och använda den för att ringa andra, tills räkningen kommer. Titta på vad vi betalar varje månad på räkningar för mobiltelefon, Internet, hem telefonlinje, de samtal vi gör och den totala kostnaden skulle överraska de flesta av oss. Har vi råd att bära denna på i en lågkonjunktur som ser många av oss utan arbete och med lite extra pengar?

Dess en no brainer när man tänker på det.

Meddelandet revolutionen är i full gång, men vi måste fortsätta kampen för någon gång ändå att se till att voip är så vanligt att alla samtal i princip kommer att vara antingen gratis eller mycket låg kostnad (och utan dolda avgifter så vanliga med mobiler och fasta telefoner).

Undersökningar säger konsekvent oss att det viktigaste verktyget för alla i näringslivet är Laptop. Om det är så bör detta vara i centrum för vårt kontor. Alltmer vi flyttar till ett mobilt kontor där vi har möjlighet att arbeta utanför kontoret (även i en restaurang eller park).

Den bärbara datorn kan användas som en telefon och samtalen kan vara gratis eller mycket låg kostnad genom att helt enkelt ansluta ett voip företag (t.ex. VoIP i hela världen) och använder voip för alla samtal.

Många hotell har nu ett offentligt trådlöst system som kan nås från lobbyn eller i vissa fall från rummen. Vissa stadsfullmäktige runt om i världen att installera trådlösa system runt sin stad i beleif att det kommer att bidra till att minska verksamheten (och personliga) kostnader och förbättra kommunikationen gagnar samhället. Detta är mycket framåttänkande och kommer i tid att vara överallt. Stora grejer, praktiskt taget en värld utan gränser. Plocka upp telefonen medan du mumsa på en Mc.Donalds burgare och ringa din kompis i någon fjärran land och betalar nästan ingenting för samtalet eller få det gratis som om du ringer din vän som är precis på väg från dig. Vem skulle ha trott även 5 år sedan att detta var en possibilty. Vilka överraskningar kommer de närmaste 10 åren att föra oss?

Smartphones och iPhone har nu ett voip-funktionen som endast kräver att du registrerar dig hos en VoIP-företag.

Detta är kanske den mest lovande tillväxtområde för voip som mer allt vi håller på att bli en mobil värld. Dessa telefoner också ta oss tv, våra lokala sportresultat, väder, lokala restauranger, lokal information om olyckor, internet och en mängd andra fantastiska funktioner.

Ett annat tillväxtområde är användningen av VoIP-telefon adapter som gör att du kan koppla in din vanliga telefon och använda som en VoIP-telefon eller en “vanlig” telefon bara genom att trycka på ett par knappar på själva telefonen. Sparar en förmögenhet av ditt hem eller företag telecom-konto och du kan även ringa dina vänner eller affärskollegor helt utan någon kostnad.

Håll upp trenden och använder voip för alla dina samtal och spara pengarna till andra saker.