en nybörjarguide till skype

Skype är ett av de mest använda VoIP-program på Internet idag. Det finns en mängd olika skäl för detta. I sitt grundutförande, kallar dator-till-dator över internet, är Skype helt gratis. Det gör det absolut perfekta tjänsten för alla som vill spara pengar på sina telefonsamtal. Det är också den mest kända, så det är troligt att åtminstone några av dina vänner är på det. Ju mindre tekniskt kunniga bland oss, men kanske inte vet så mycket om det. Så jag har satt ihop denna lilla guide till att använda Skype för att hjälpa dig att komma igång. Denna guide är relevant för version 4.2, men Skype är inte sannolikt att förändras så drastiskt att du kommer bli förvirrad.

Innan du försöker använda Skype, se till att du har rätt utrustning. Du behöver en mikrofon och en uppsättning högtalare åtminstone. Det bästa alternativet är att köpa ett headset som har bekväma hörlurar och en mikrofon. Det är det bästa sättet att minska störningar och se till att dina vänner hör dig, inte din grannes hund. Nästan varje headset är kompatibel med Skype, så ingen anledning att punga ut extra för en som skryter om det.

Första saker först: hur man installerar Skype? Det är enkelt. Bara peka din webbläsare till Skype.com och klicka på länken för att få Skype nu. Följ instruktionerna för att installera det helt och logga in med ditt unika användarnamn och lösenord. Folk kommer att lägga dig baserat på ditt användarnamn, väljer så inte något pinsamt. Välj något minnesvärt som kommer att påminna folk om dig.

När du har Skype öppna, ta en minut att utforska. Det finns menyer längst upp och längs sidan. Du kommer förmodligen sluta med sidan menyerna oftast. Det första man måste öppna är din lista över vänner, som kallas kontakter. Du ska bara ha Echo / Sound Test Service på tillfället. Innan du försöker lägga till några vänner, ge tjänsten ett samtal. Det är automatiserad och kommer att kontrollera att den kan höra dig innan du ringer dina vänner.

Direkt nedanför Kontakter är “Call Phones” fliken. Du ska bara använda det om du tänker ringa till vanliga fasta eller mobila telefoner. Den här tjänsten är inte gratis, även om Skype ger varje ny användare ett test samtal till en fast telefon bara för att prova det. Denna flik visar bara en knappsats som du skulle se på en vanlig telefon. Du kan också köpa ditt eget lokala telefonnummer för Skype om du har vänner som inte använder det.

Nedan Call Phones är den katalog, där du kan hitta användare och företag. Därunder är butiken där du kan köpa minuter för att ringa vanliga telefoner eller uppgradera till en månatlig lön plan, om du planerar att använda Skype en hel del.

Låt oss nu komma till den roliga delen och lägga till några vänner. Gå tillbaka till fliken Katalog till vänster. I den översta rutan, kan du skriva in användarnamn som du vet, e-postadresser eller fulla namn. Du kan också ordna att importera din kontaktlista i Gmail, Facebook, och en mängd andra områden. Känn dig fri att välja en av dem eller lägga in alla dina Skype-vänner manuellt. Du kan också lägga till människor genom den övre menyn genom att klicka på Kontakter och sedan Ny kontakt. Du ser deras namn börja dyka upp under Kontakter omedelbart, de måste du lägga till dig i sin kontaktlista innan du ser dem som online.

När dina vänner lägger dig och de är online, kommer små gröna bockar visas intill deras namn i listan Kontakter. Allt du behöver göra för att kalla dem är att dubbelklicka på deras namn och prata bort. Det är så lätt. Varför inte ge det ett försök?