GPS Fleet spårningssystem ökar ett VVS-företag, AOS effektivitet och besparingar

Bob Jernigan, ägare av B & B Professional VVS baserat i Clearwater, Florida har köpt och installerat GPS Fleet Tracking i tio (10) av sina lastbilar. Hans ursprungliga syfte var helt enkelt att hjälpa sina förare och servicetekniker på väg mer effektivt. Dock fick han mer än vad han väntat. Han kunde spåra problematiska förare, entreprenörer, och lastbilar. GPS Fleet Tracking System har också gett honom fler kunder och mycket besparingar i termer bränsleförbrukning genom effektiv routing.

Företaget tar emot $ 3 miljoner i årliga intäkter, men Jernigan betalat runt $ 4.000 för hårdvara och ett månatligt underhåll avgift på $ 15 per fordon. GPS Fleet Tracking System köpa tillät företaget att spåra fordonet läge, hastighet och bränsleförbrukning bland andra.

B & B Professional VVS, AOS GPS Fleet Tracking System har ett avancerat gränssnitt med inbyggda fordon datorer som är fabriksinstallerade. Gränssnittet i sig ger diagnostisk data som sträcker sig från kolväte räknas till cylindern misständningar.

GPS Fleet Tracking System tog bara några timmar att installera och hittills har företaget skörda sina fördelar. Bolaget har kunnat minska svarstiden med tio procent (10%) och det har också ökat antalet kunder som van kan serva på en dag, från fyra kunder till sex.

Det var en gång exempel att GPS Fleet Tracking System skickas Jernigan ett mail med information om att en av hans lastbilar hade en igensatt bränslespridare. Med denna kunskap skickade Jernigan omedelbart trucken för reparation. Han mäter också körsträcka information mot bränsleförbrukningen och se till att hans tjänst förarna är på väg och inte bara sitter i sina fordon. Och eftersom GPS Fleet Tracking System har framgångsrikt dirigeras förarna mer effektivt, har företaget sparat runt $ 1.300 i månaden i form av bränslekostnader. Därför, med dessa besparingar har Jernigan återhämtat redan sin GPS Fleet investeringar Tracking System på bara mindre än fyra månader.

GPS Fleet Tracking System har också sina andra fördelar. Jernigan fick en gång ett samtal från en arg person som hade sett en av sina lastbilar peeling ut från en bar, AOS parkeringsplats och fortkörning till omkring 80 miles per timme på en söndag. Jernigan hade inga svårigheter att identifiera föraren eftersom han kunde dra upp informationen från sin GPS Fleet Tracking System tagit del av tiden och dagen för händelsen. Den anställde omedelbart fick sparken för att driva företaget, AOS fordon samtidigt inte i tullen.

Dock har GPS Fleet Tracking System tog också vissa farhågor bland förare i en flotta. Några av dem tycker att det är ett intrång i privatlivet. Därför finns det företag som United Parcel Service (UPS) som ställer förväntningar till sina anställda att GPS-utrustning endast används för att spåra paket och inte för anställda utvärderingar.

Även om det kan tyckas att förtjänsten är endast för företaget betonar Jernigan också att deras system har hjälpt av att skydda sina anställda också. Det var en händelse som en klient anklagas företaget för att inte visa upp för en VVS-installation på en byggarbetsplats. Dock visade GPS flotta spårningssystem uppgifter att besättningen verkligen gick dit i tid och även väntat på en timme, men den allmänna entreprenören aldrig dök upp. Företaget faktureras sedan kunden runt $ 400 i löner och bränsleförbrukning. Med detta, företaget, har AOS anställda undvikit att fastna i mellan Jernigan och deras klient.