GPS-program och användningsområden

Vilka är användningsområdena för GPS? Det finns många, både för privatpersoner, företag och regeringen.

militär
Militären använder GPS-teknik för att styra missiler, spåra och kontrollera styrkor och anläggningar, med mera. GPS har gjort ledning och kontroll av krafter för att kraftigt öka sin effektivitet. Med hjälp av GPS, kan enheterna rapporterar sina exakta platsen för kommando central, och lätt att hitta vägbeskrivning till andra platser.

fordonsindustrin
Många nyare bilmodeller kommer med en GPS-funktion, som kan användas för att få skräddarsydda kartor och vägbeskrivningar från din nuvarande plats, till en angiven plats. Denna funktion kan vara mycket effektiv, men en del användare varnar för att du ska komma ihåg att det är bara en maskin och ofta gör misstag. Till exempel kan det ta dig genom den kortaste vägen, men det kan ta längre tid att komma dit på grund av låga hastighetsgränser.

marina
Precis som bilar, många båtar och fartyg använder GPS för navigering. GPS kan vara särskilt användbart vid mörker, dimma, eller andra låga siktförhållanden.

akut läge
Många mobiltelefon har GPS-funktioner i dem, så att räddningspersonal kan använda GPS lokalisera teknik för att lokalisera en person vie sin mobiltelefon. Marinen & Kustbevakningen använder även GPS-teknik för placering försvunna.

Utomhussporter
Jägare, vildmark utforskare och andra utomhusaktiviteter idrottsmän kan använda GPS för navigering och / eller för att hjälpa till att hitta sin väg när de förlorade.

lantmäteri
Många inspektörer använder GPS-enheter för att kartlägga och fastställa gränser och andra platser eller markörer.

geocaching
Geocaching är en lek eller sport uppfanns år 2000, som använder GPS för att lokalisera och hitta cachar, eller små skatter. En person gömmer cachen, stolparna detaljerna, med koordinater på ett geocaching webbplats. Geochachers försöker sedan att hitta cachen. När man placerar cache, kan han eller hon skriva loggen, och / eller handel en tillhörighet för några av th skatt i cachen. Detta säkerställer att deras är alltid skatt i cachen.