webbkonferenser en world wide web undra

Webbkonferenser eller internet videokonferenser är ett online-baserat system för interaktion som utnyttjar modern audio-video faciliteter och digital komprimering för att underlätta realtid och fjärr, ansikte mot ansikte konferenser.

Denna kommunikation anläggning kommer som en förbättrad version av den gamla videokonferenser anläggning först introducerades i mitten av 60-talet som sparsamt användes fram till slutet av 80-talet. Detta berodde på inneboende glapp i processen att omvandla analoga data till digitala format. Komprimeringsteknik tillgängliga vid den tidpunkten ansågs ineffektivt att resultera i dålig bild-och ljudkvalitet under konferensen.

Förresten, den infrastruktur som kör videokonferenser system sträcker sig från egen utrustning såsom T1, var ATM och IDSN linjer mycket dyra. Dessutom ökade relevant programvara och nätverk endast kosta parametrar som är relevanta för systemet.

Det sena 90-talet såg uppkomsten av en livskraftig webbkonferenser systemet med tillgång till Internet Protocol (IP) plattformar och mer tillförlitlig teknik för videokomprimering. Användningen av “Voice Over Internet Protocol (VoIP)” eller Internet-telefoni att dirigera samtal till internet utvidgas även de kostnadseffektiva attribut webbkonferenser. Förutom VOIP är billigare, det är platsoberoende och kunde därför nås från alla globala plats där internet finns tillgängligt. Dessutom kan VoIP kan integreras med andra Internet-tjänster såsom data eller filöverföring och ljud-videokonferenser.

Idag har webbkonferenser blivit en populär mötesplats för genomförandet av avlägsna möten, konferenser och presentationer mellan individer som baseras på olika platser i världen. Denna teknik ger också en mängd fördelar för företag i form av tids-och kostnadsbesparingar gett ett praktiskt alternativ till personlig, ansikte mot ansikte möten.

Nu, mer än någonsin, är online-baserade tekniker såsom web-konferenser omforma grunderna i global kommunikation och handel.

Du kan läsa mer om webbkonferenser och konferenssamtal lösningar på http://www.Web-Conference.us