gps tips för att förbättra din gps och ungas användning

Vem behöver en karta nu att kostnaden för en GPS, Global Positioning satellit, har kommit ner till den punkt där du kan plocka upp för under $ 150? Faktum är att jag var på Target häromdagen och såg en Tom Tom © för $ 119. Det är ett bra pris för ett känt namn varumärke.

Om du ska investera i en GPS eftersom antingen du och familjen åka på en hel del roadtrips eller kanske ditt jobb kräver en hel del körning, sedan följa några av dessa tips nedan för att göra det enklare, bättre och säker användning.

gps stöld
Det sista du vill är att gå ut till din bil eller lastbil och upptäcker att din GPS saknas. Om du lämnar din GPS ute i det fria där alla kan se det, jag bryr mig inte vilken del av världen du befinner dig i, är det någon som kommer att ta den. Så gör dig själv en tjänst och avskräcka stöld av din GPS-systemet genom att lossa och ta bort det från din bil när du inte kör. Också din GPS kom troligen med eller du köpte separat en hållare sugkopp som håller GPS på plats när den är i bruk. Ta det med dig också. Som skriker på en väntar tjuven att du äger en GPS och de kan bryta sig in i bilen efter det trots att det inte kan vara där.

programuppdatering
Din GPS använder programvara för att beräkna alla dessa linjer och riktningar. Första gången du använder den, behöver den också för att lokalisera satellitsystemet och uppdatera din enhet. Den bästa tiden att göra detta är på en klar solig dag. Gjort rätt och det tar ungefär 20 minuter så det rekommenderas att du uppdaterar din GPS informationen precis innan du är på väg att lämna på den långa road trip.

riktningar
Ja GPS: s är cool och snygg, speciellt när rösten säger till dig att gå till vänster och gå till höger, men det är fortfarande ett datorsystem med vissa program och inte en levande person. Så för att få de största fördelarna från att använda en GPS in i så mycket information som möjligt för din startpunkt och din destination. Ju mer information du matar det, desto bättre riktningar din GPS ger dig.

kartor
De flesta märken av GPS-system erbjuder en gång om året (kanske oftare) möjligheten att uppdatera programvaran. Innan du får alla glada, dessa uppdateringar är inte gratis, och beroende på märke av GPS du äger, kan de köra någonstans från $ 25 till $ 100 eller mer. Vägarna i det här landet är alltid förändras och om du går på en hel del roadtrips inte vara billig. Spendera pengarna och få kartan uppdatering för din GPS.

Som du kan se detta tips kommer att gå långt i att hjälpa dig att få ut det mesta av din GPS-systemet. Använd sunt förnuft med din GPS och förstår att det fortfarande är en dator och du kommer att vara säker på att ha stor framgång med det.