bärbara GPS-ordlista 15 + Hårdvara fraser du behöver veta

Bärbar GPS navigering enheter har blivit så populär i gadget marknaden. Det kan ge dig stor rörlighet när de bär de flesta om inte alla funktioner i den inbyggda GPS-enheter som finns i bilen instrumentpaneler – och mycket mer.

Som användare eller återförsäljare, kan du dra full nytta av att lära sig alla finesser samt bekanta dig från de grundläggande bärbara GPS Hårdvara fraser du behöver veta. Utrustad med denna kunskap, kan du utnyttja alla de fördelar och funktioner i bärbara GPS-enheter – oavsett om det är för eget bruk eller som ett försäljningsargument för ditt företag.

** Portabla GPS-hårdvaran fraser **

Nedan beskrivs några av de grundläggande maskinvarurelaterade fraser som du behöver veta som en enhet användare eller som en kvalificerad återförsäljare.

* Processor

Precis som en dator, är hjärtat i din bärbara GPS-enhet sin processor modul. Processorn tar emot och beräknar satellitsignaler för att bestämma din exakta position och visa den på en karta.

* Chipset

Om processorn är hjärtat i din bärbara GPS-enhet, är det chipset sinnet som gör din processor arbete. Dessa känsliga marker kan förbättra noggrannheten och konsekvensen i din enhet. Med goda kretsuppsättningar, kan enheten bearbeta satellitsignaler även om din plats är ganska otillgängliga eller med flera hinder.

* SDRAM

Denna term innebär Synchronous Dynamic Access Memory. Detta kanske låter grekiska till dig, men bättre och högre SDRAM kapacitet är, desto snabbare din bärbara GPS-enhetens beräkningskapacitet kommer att bli.

* SD-kort

Den navigations-och kartprogram som används för din bärbara GPS-enheter levereras genom och SD-minneskort. Du kan också använda denna för att överföra data som ljud-och videofiler från datorn och andra enheter till din bärbara GPS-enhet.

* GPS-antenn

En GPS-antenn tar emot, sänder och förstärker GPS-signaler till och från din bärbara navigations enhet för behandling av mottagaren.

* Resistiv pekskärm

Pekskärm teknik började med en resistiv format, som fungerar om du använder ett tryck på ytan med hjälp av en penna eller naglarna. Skärmen är uppbyggd av skikt som trycker mot varandra när man trycker för att registrera en ingång.

* Kapacitiv pekskärm

En kapacitiv pekskärm på andra sidan har en glasskärm på ytan där du kan göra gester som att svepa, nypa eller glider. De ledande egenskaperna hos verktyget eller hud registrera inmatningen från där pekskärmen skulle svara på.

* LCD-pekskärm

LCD-skärmar använder sig av flytande kristaller inklämt mellan glasskivor. Elektrisk ström passerar genom den flytande kristallen bildar ljusfilter som reagerar när du gör gester på ytan med fingrarna eller en penna.

* Stylus

Detta är i grunden ett verktyg som används för att skriva på en pekskärm, som du enkelt kan ersätta med spetsen på naglarna.

* Litiumbatteri

Litium är en silvervit metalliskt grundämne som används i batterier som Lithium-Ion eller Li-Polymer batterier som kan möjliggöra din bärbara GPS-enheter för att köra i timmar på resande fot.

* 3,5 mm ingång

Bärbar GPS-enheter är oftast utrustade med en 3,5 mm stereokontakt ljudkabel ingång för att koppla upp ljudenheter eller datorns ljudkort till GPS-enheten.

* Mikrofon

Vissa nyare modeller av bärbara GPS-enheter är utrustade med funktioner för röstigenkänning, så att du kan uttrycka ut kommandon via en inbyggd eller extern mikrofon.

* Mini USB Jack

Standard dataanslutningar för din bärbara GPS-enheter samt andra liknande enheter som handdatorer utnyttja mini-USB-uttaget format. Du kan använda detta för att installera programvara samt dataöverföring till och från din bärbara GPS-enhet.

* AV IN porten

Din bärbara GPS-enhet har inbyggd underhållning funktioner som MP3 eller multimedia spelare som du kan ansluta till externa källor och enheter som använder en AV-port.

* FM-sändare

Bärbara GPS-enheter kan låta dig ansluta en extern mediaspelare, mobiltelefon eller handdator och använder högtalarna för bilstereon för att lyssna på musik eller prata med någon i telefon handsfree med inbyggd FM-sändare.

* Signalkanal

Din bärbara GPS-navigator är beroende av flera satellitsignaler för att låsa in din position genom triangulering metoden. Varje enskild satellit signal är kopplad till din handhållna enhet via en signal kanal. Typiska enheter har upp till 20 kanaler tillgängliga medan senare modeller har ännu mer.

Det finns flera andra hårdvara innovationer kommer med nyare och mer avancerade bärbara GPS-enheter. Som en användare eller en entreprenör, kan du lära dig en hel del om denna hårdvara information som kan hjälpa dig att få ut det mesta av bärbara GPS-enheter – vilket kan vara mycket användbart och lönsamt också.