de stora GPS-enheter jämförelse bil DVD vs mobiltelefoner vs portabla GPS-enheter

Har du någonsin varit i en situation där du var på väg någonstans och fann sig själv vilse i i en obekant och ovänliga stadsdel? Det kan vara riktigt skrämmande, och ganska hopplös situation, särskilt för personer som inte har någon mening i riktning som helst.

Tack och lov nu med mobiltelefoner allt är som behövs för att göra är att ringa upp någon och be dem om råd om hur du får till din avsedda destinationen. Men vad händer om du inte vet var du är vid just det tillfället?

Skulle det inte vara en stor sak om du hittar en annan fantastisk användning för din DVD-spelare och mobiltelefon – som att hjälpa dig att komma dit du ska använda GPS-funktioner? Ett antal av de mobiltelefoner och fordonsindustrin DVD-spelare har nu möjlighet att även erbjuda GPS-stöd.

Dessa tillbehör kan precisera din exakta position och hjälpa dig att få till den plats som du vill åka så exakt och säkert som möjligt. Men vilken enhet skulle vara rätt för dig? Låt oss ta reda på.

vad som finns tillgängligt

Följande är några av de vanligaste och behändigt tillgängliga GPS eller Global Positioning System, utrustning som du kan använda.

* Bil dvd-spelare med GPS-funktioner

Majoriteten av mid – högt prissatta bil dvd-spelare som finns idag erbjuder någon form av GPS-navigering. Bortsett från att använda högteknologiska utrymme nätverk för att fastställa din position, har dessa enheter sin grundläggande funktion inbyggd runt spelar de sällsynta CD och DVD som tog lång tid att samla in.

Enheten matas direkt till din bil batteri eliminerar behovet att ladda det innan du använder det och är ansluten direkt till bilens ljudsystem för överlägsen ljudkvalitet. GPS bil dvd-spelare med bild i bild funktionen erbjuda den ultimata multitasking vilket ger dig möjlighet att vända eller prata i telefon samtidigt som du navigerar.

* Handhållen GPS-navigatorer

Dessa bärbara enheten kan snäppas på eller av från en montering enhet på instrumentbrädan och skulle kräva någon invecklad installation. För att öka funktionaliteten av handsfree GPS enhet beslutsfattare har installerat Bluetooth och FM transmittion att säkerställa att ägarna av dessa enheter kan använda dem för att ringa handsfree-samtal, precis som de skulle med en bil DVD. Även den största funktionen är dess pris som är mellan 30% och 50% lägre än bil dvd-system.

* GPS-kapabla mobiltelefoner

År 2005 kallas en lag E911 av US Federal Communications Commission trädde i kraft, beordrat alla mobiltelefoner och smartphones ska vara utrustade med en inbyggd GPS-navigationssystem. Denna förmåga är god för ytterligare två syften Bortsett från att ha samtal och skicka SMS på din mobiltelefon. Först är att smartphone kan användas för att få en vägbeskrivning som tar dig till din avsedda platsen, och den andra är att vägleda polis, brandkår och ambulans att komma till din exakta position ska du vara med i en kör olycka.

som GPS-enheter är rätt för dig?

Nya och kommande GPS-enheter är laddade med ett brett utbud av funktioner som går utöver det avsedda syftet att ge lägesinformation som det verkar mycket svårt att välja vilken enhet som skulle vara rätt för dig. Jämförelsen som följer kan ge viss vägledning för att hjälpa dig i detta fall.

* Mobiltelefoner, bil dvd-spelare, bärbara GPS-enheter, som att välja

Människor som väljer bil DVD-spelare med GPS-funktioner brukar göra det av tre skäl: dess GPS-funktionalitet, anslutning till mobiltelefoner tillåter handsfree-samtal, och dess huvudsakliga funktion att spela CD, DVD och andra multimediafiler. LCD-skärmen varierar i storlekar, men många enheter levereras med en 7-tums, 800×400 pixlars upplösning som ger gott bildkvalitet för normal användning.

Den bärbara GPS-enhet med en sju tums skärm och en bil DVD-spelare med en sju tums skärm kanske inte verkar så annorlunda alls.

GPS-navigatorer kan inte spela CD-eller DVD-skivor direkt, men de spelar konverterade musik och andra multimedia laddas in i minnet. Ljudkvaliteten kanske inte vara så stor som DVD-spelare som GPS navigering enheter utnyttja sin FM-sändare eller Bluetooth-funktionen för att koppla till bilens ljudsystem. den bärbara GPS är just det, bärbart medan bilen DVD är allt annat än. Och en sak som inte behöver vara talade om – den stora prisskillnaden.

Medan jämföra en bil DVD till en smartphone inte behöver göras finns det en hel del meriter i jämförelse bärbar GPS-enheter till mobiltelefoner.

Bärbar GPS-enheter har en större skärm, vilket gör dem mycket smidigare att använda i bilen och titta på film, medan GPS kapabla mobiltelefoner passar i fickan lättare

Och återigen bärbara GPS-enheter tenderar att vara mycket billigare än smarta telefoner.

Bestämma mellan spelare bil dvd, bärbara GPS-enheter och smarta telefoner hela handlar om att dina önskemål om vad du tillbringar merparten av din tid att göra och vad du värdesätter mest. Om du värdesätter snygga multimedia och fantastisk musik som låter så är du förmodligen bättre att få en bil DVD-spelare. Om dess portabilitet och pris du vill ha, välj bärbara GPS-navigatorer eller ens mobiltelefoner. Valet är ditt.